930×122 CAPRA 5

amenda

Argeș: Șofer prins cu o cartelă tahograf împrumutată

Argeș: Șofer prins cu o cartelă tahograf împrumutată.

Citiți și: Atenție, șoferi! Se dă amendă pentru așa ceva!

Potrivit IPJ Argeș, în ziua de 15 ianuarie a.c., polițiștii Serviciului Rutier Argeș au depistat un bărbat de 43 de ani, din Topoloveni, care conducea un ansamblu rutier compus din cap tractor cu semiremorcă, cu care efectua transport rutier de marfă, fără a avea asupra sa documentele prevăzute de lege.

Cu ocazia verificărilor, polițiștii au aflat cu stupoare că cel în cauză utiliza cartela tahografică a unei alte persoane.

Citiți și: Detalii exclusive: Ultima călătorie! Cine este cel care a făcut infarct la volan și a murit

Amendă usturătoare

În urma celor constatate, bărbatul a fost sancționat contravențional conform OG 37/2007, privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă ale conducătorilor auto și utilizarea aparatelor de înregistrare a activității acestora, precum și conform OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, cu amendă în valoare totală de 12.000 de lei.

Totodată a fost luată măsura complementară de reținere a cartelei tahografice utilizată nelegal.

Polițiștii l-au lăsat pe șofer și cu autovehicul imobilizat

De asemenea, având în vedere că în condițiile depistării, conducătorul auto nu a putut dovedi efectuarea pauzelor și/sau perioadelor minime de odihnă prevăzute de legislația în vigoare, a fost aplicată și sancțiunea complementară a imobilizării vehiculului până la îndeplinirea condițiilor de legalitate pentru continuarea transportului, conform prevederilor OG 37/2007.

(Foto descriptiv)

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90