930×122 CAPRA 5

amenda

Argeș: Șofer prins cu o cartelă tahograf împrumutată

Argeș: Șofer prins cu o cartelă tahograf împrumutată.

Citiți și: Tupeu fără limită! Făcea drifturi în Pitești

Potrivit IPJ Argeș, în ziua de 15 ianuarie a.c., polițiștii Serviciului Rutier Argeș au depistat un bărbat de 43 de ani, din Topoloveni, care conducea un ansamblu rutier compus din cap tractor cu semiremorcă, cu care efectua transport rutier de marfă, fără a avea asupra sa documentele prevăzute de lege.

Cu ocazia verificărilor, polițiștii au aflat cu stupoare că cel în cauză utiliza cartela tahografică a unei alte persoane.

Citiți și: Un șofer de BMW s-a crezut pilot de curse pe A1. Mergea cu peste 200km/h

Amendă usturătoare

În urma celor constatate, bărbatul a fost sancționat contravențional conform OG 37/2007, privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă ale conducătorilor auto și utilizarea aparatelor de înregistrare a activității acestora, precum și conform OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, cu amendă în valoare totală de 12.000 de lei.

Totodată a fost luată măsura complementară de reținere a cartelei tahografice utilizată nelegal.

Polițiștii l-au lăsat pe șofer și cu autovehicul imobilizat

De asemenea, având în vedere că în condițiile depistării, conducătorul auto nu a putut dovedi efectuarea pauzelor și/sau perioadelor minime de odihnă prevăzute de legislația în vigoare, a fost aplicată și sancțiunea complementară a imobilizării vehiculului până la îndeplinirea condițiilor de legalitate pentru continuarea transportului, conform prevederilor OG 37/2007.

(Foto descriptiv)

SMART KIDS 555×222

Comentarii

570×90 MAIA