EcoMoto 930×122

antrax

Argeș: Vaccin contra unei boli mortale!

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Argeș se pregătește să achiziționeze un vaccin extrem de important în prevenirea unei boli cu potențial fatal atât pentru animale, cât și pentru om.

Citiți și: Pericol iminent! Ne paște o nouă epidemie!

Este vorba despre antrax. Antraxul, cărbunele, buba neagră sau dalac este o boală infecțioasă produsă de Bacillus anthracis, boala este o zoonoză (boală transmisibilă între oameni și animale), fiind întâlnită mai frecvent la paricopitate (bovine, caprine, ovine).

Antraxul sau dalacul este răspândit pe tot globul, boala având o incidență mai mare în locurile umede, mlaștini, zone inundabile, unde pot fi transportații sporii bacteriei (forma de rezistență) care provin din cadavrele animalelor îmbolnăvite de antrax.

Citiți și: Criză de vaccinuri vitale pentru copii!

În asemenea regiuni infectate prin spori, bacilul antraxului poate să persiste în pământ zeci de ani, aceste locuri fiind denumite pășuni blestemate cu îmbolnăviri mai numeroase în primăvară și în anii cu precipitații abundente.

Vaccinurile împotriva antraxului pentru utilizare la animale și la oameni au avut un loc proeminent în istoria medicinei.

Omul de știință francez Louis Pasteur a dezvoltat primul vaccin eficient în 1881. Vaccinurile antrax umane au fost dezvoltate de Uniunea Sovietică la sfârșitul anilor 1930 și în SUA și Marea Britanie în anii 1950. Vaccinul SUA actual aprobat de FDA a fost formulat în anii 1960.

Foto descriptiv

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3