EcoMoto 930×122

amenzi

Argeș. Zeci de controale în 3 zile, amenzi uriașe!

Argeș. Zeci de controale în 3 zile, amenzi uriașe!

Citiți și: A „plouat” cu amenzi! Patroni argeșeni care au vrut să „fenteze” legea

Timp de trei zile, în perioada 09-13.10.2023, a avut loc o campanie privind activitatea zilierilor.

Potrivit Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Argeș, obiectivele au fost:

Citiți și: ITM ,,lovește” din nou: Sancțiuni record la acești angajatori

-Identificarea beneficiarilor care folosesc zilieri şi luarea măsurilor care se impun pentru nerespectarea de către aceştia a prevederilor legale.

-Creşterea gradului de conştientizare al beneficiarilor şi a zilierilor care desfăşoară activităţi cu caracter ocazional în domeniile stabilite de legiuitor.

-Diminuarea consecinţelor sociale şi economice negative care derivă din nerespectarea de  către beneficiarii din domeniile controlate, a prevederilor Legii nr.52/2011 actualizată;

Argeș. Zeci de controale în 3 zile, amenzi uriașe!

-Identificarea beneficiarilor care utilizează munca copiilor şi a tinerilor fără respectarea prevederilor Legii nr. 52/2011 actualizată.

-Identificarea beneficiarilor care folosesc zilieri în condiţiile în care se impunea încheierea contractelor individuale de muncă şi luarea măsurilor care se impun pentru respectarea de către beneficiarii din domeniile care fac obiectul campaniei, a prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă.

-Determinarea beneficiarilor de a respecta obligaţia de a înfiinţa, completa registrul de evidenţă a zilierilor şi de a transmite un extras al acestuia la inspectoratul teritorial de muncă.

Astfel, în domeniul relațiilor de muncă, s-a efectuat un număr de 43 controale, s-au aplicat 9 sancţíuni contravenționale, din care amenzi în valoare totală de 36.000 lei.

 Principalele deficiențe constatate:  

-nerespectarea timpului de lucru de 6 ore a zilierului  minor.

-neacordarea remunerației brute orare cuvenite zilierului.

-lipsa acordului scris dintre beneficiar și zilier cu privire la data plății remunerației.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90