New Profesional Consult 930 x 122

spaga

Argeșul, în top pe harta șpăgilor în spitale!

Argeșul, în top pe harta șpăgilor în spitale!

Citiți și: Argeș. Dezastru în unitățile medicale! Doctori prinși fumând în spital!

Datele transmise de pacienți prin mecanismul de feedback implementat de Ministerul Sănătății privind șpăgile în spitale arată aspecte îngrijorătoare.

Informațiile centralizate într-o hartă a șpăgii la nivel de județe sunt culese de la pacienți pe durata lunii martie 2023, conform Ziare.com.

Citiți și: Val de infecții! Copiii se pot îmbolnăvi foarte repede

Conform acestor date, spitalele din Argeș sunt raportate de către pacienți ca fiind unități unde acest fenomen este „în floare”.

Întrebarea la care au răspuns pacienții în formularul care le-a fost pus la dispoziție în spital a fost „Vi s-au solicitat bani sau atenții de către medici sau asistente?”

Statisticile pentru luna martie indică faptul că personalul medical din județul Teleorman ar fi cel mai corupt la nivel național, cu un procent de 8,11% de pacienți care se plâng că li s-a cerut șpagă.

La imediată distanță se află județul Giurgiu (7,55%), urmat de Olt (cu 5,08%).

În topul județelor cu procente mari de pacienți care acuză corupția se mai află Argeș (4,92%), Brăila (4,5%), Satu Mare (3,36%) și Botoșani (3,25%).

La polul opus, județele Covasna, Brașov, Sibiu, Alba, Mureș, Cluj, Timiș sau Tulcea înregistrează procente de sub 1% de pacienți care se plâng de acte de corupție în spitale.

Detalii, AICI – Harta detaliată a șpăgii în spitale. Județele în care pacienții acuză cel mai des corupția cadrelor medicale

Hartă: Graphs.ro

Foto: Arhivă ePitești/Descriptiv

Supernova_2022_supersobota_web_banner_555x222_ROM

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

Donaris 570×90