New Profesional Consult 930 x 122

cod gaben

ARGEȘUL, SUB AVERTIZĂRI COD PORTOCALIU ȘI GALBEN DE PLOI TORENȚIALE

Avertizări meteo COD PORTOCALIU și GALBEN de ploi puternice și instabilitate atmosferică accentuată au fost emise de ANM pentru cea mai mare parte a țării.

Citiți și: România, lovită de ciclon. Cod Portocaliu de ninsori abundente

CODUL PORTOCALIU este valabil pentru intervalul 19 iulie, ora 10:00 – 19 iulie, ora 21:00

„În Banat, Crișana, Transilvania, Maramureș, cea mai mare parte a Olteniei, local în nordul Munteniei și în vestul Moldovei, instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, ce vor lua și aspect de vijelie și grindină”, precizează ANM.

Citiți și: Argeș. Atenție! S-a emis cod portocaliu!

Aversele vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 40 l/mp și pe arii restrânse 60…80 l/mp.

CODUL GALBEN este valabil în același interval.

„Local, în Moldova, Muntenia și estul Olteniei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, ce vor lua și aspect de vijelie și, izolat, grindină. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de peste 20…25 l/mp și izolat 30…40 l/mp”. mai precizează ANM.

Sursă: meteoromania.ro/avertizari

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90