930×122 POSADA 5

angajări

Armata Română face recrutări de personal!

Armata Română face recrutări de personal!

Citiți și: Instituție importantă din Pitești angajează!

Ministerul Apărării Naționale a pus în dezbatere publică un proiect de ordonanță de urgență prin care se doreşte modificarea Statului cadrelor militare, astfel încât în Armata să poată fi angajat și personal care nu a studiat în școlile militare.

Propunerea vine pe fondul crizei de personal cu care se confruntă armata română în ce privește subofițerii și maiștrii militar.

Citiți și: Se fac angajări la stat, în Ministerul Educației!

Tinerii nu s-au mai înghesuit să studieze în şcolile militare, iar mulţi angajaţi din Armată au demisionat în ultimii ani, mai ales după izbucnirea războiului din Ucraina.

„Atractivitatea profesiei militare manifestă o scădere care a dobândit accente critice în perioada recentă, în contextul de securitate extrem de instabil generat de războiul din Ucraina. Spre exemplificare, numărul tinerilor care s-au înscris la concursurile de admitere la școlile de maiștri militari și subofițeri s-a redus la aproape la jumătate în anul 2022 față de 2021, respectiv de la aproximativ 5.700 la 2.500, în condițiile în care numărul locurilor scoase a fost sensibil egal”, se spune în nota de fundamentare a proiectului de ordonanță de urgență.

De asemenea, conducerea MApN susţine că „oferta pentru atragerea forței de muncă mult mai atractivă a mediului privat a determinat ca tinerii militari, în special ofițerii ingineri și soldații și gradații profesioniști, să părăsească sistemul militar, în mare măsură din motive pecuniare. Numărul demisiilor personalului din armată s-a dublat în anul 2021 (peste 1.000) față de anul 2020 (aproximativ 500), iar în primele trei trimestre ale anului 2022, numărul demisiilor este de două ori mai mare față de cel din 2021 (peste 2.000)”.

Foto: Arhivă ePitești.ro/Descriptiv

SMART KIDS 555×222

Comentarii

570 pe 90 Costache