930×122 CAPRA 5

anaf

Asta se întâmplă dacă ai intrat în vizorul ANAF

Asta se întâmplă dacă ai intrat în vizorul ANAF

Citiți și: Amenzi usturătoare! Este obligatoriu să ai așa ceva

Agenția Națională de Administrare Fiscală pune presiune din ce în ce mai mare asupra persoanelor fizice, mai exact oamenii obișnuiți care vând pe OLX, dau meditații, vând mașini la mâna a doua și așa mai departe.

Zilele trecute s-au aflat primele informații despre notificarea de conformare de la ANAF.

Citiți și: Inspectorii antifraudă vor avea dreptul să poarte arme!

Modificarea la Codul Fiscal a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să-și facă simțite efectele. Ideea de bază este că, înainte să primești un control de la Fisc la ușă, vei primi o notificare de conformare în acest sens. Astfel, te poți pregăti pentru inspecția fiscală, potrivit Playtech.ro.

Mai exact, din momentul în care ai primit acel act la ușă, ai un termen de 30 de zile pentru a solicita reanalizarea situației fiscale și, mai ales, de a depune sau corecta declarațiile fiscale. Dacă totul este în regulă (depune declarații rectificative, vine cu clarificări), acea persoană nu va mai fi controlată.

Care sunt etapele înainte ca Fiscul să meargă la ușa unei persoane fizice

Întâi, se efectuează o verificare detaliată a situației fiscale, etapă care include o analiză de risc, o notificare de conformare și, nu în ultimul rând, selectarea persoanelor care vor fi supuse verificării situației fiscale. Într-o altă ordine de idei, dacă se observă vreo neregulă, ai mai multe oportunități pentru a regla situația, inclusiv depunerea sau corectarea declarațiilor fiscale.

Așadar, sub nicio formă, respectiva notificare de la ANAF nu se traduce printr-o sancțiune, amendă sau diferite penalizări financiare. Pur și simplu, ți se atrage atenția asupra unei neclarități.

555×222 grota rece

Comentarii

2 comentarii

  • ALGADO spune:

    Dar pe cei de la vulcanizările auto cine ii verifica nu dau bon fiscal,sau poate RAR săi verifice dacă montează anvelope conforme și omologate.

  • Stan iancu spune:

    Dezgustator. Au terminat cu Adrian Nastase,cu Tariceanu………? Sunt axati pe amaritii care-si vind bunurile din casa.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90