Donaris 930 x 122

averse

Atenție, argeșeni! Fenomene extreme

Atenție, argeșeni! Fenomene extreme

Citiți și: Avertizare meteo! Alertă de vreme rea în Argeș

Administrația Națională de Meteorologie a emis un nou cod galben de fenomene extreme, caracterizate prin averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină.

,,COD GALBEN

Citiți și: Alertă meteo! Cod galben și portocaliu!

Interval de valabilitate: 15 septembrie, ora 10 – 16 septembrie, ora 06

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică

În cea mai mare parte a Transilvaniei și a zonei montane și local în Muntenia și Moldova vor fi perioade cu instabilitate atmosferică.

Aceasta se va manifesta prin averse și cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (cu rafale de 50…60 km/h), izolat vijelii și grindină.

Atenție, argeșeni! Fenomene extreme

În intervale scurte de timp, sau prin acumulare, local, cantitățile de apă vor fi de 20…30 l/mp și izolat de peste 40…50 l/mp.

Notă: Astăzi (15 septembrie), manifestări de instabilitate atmosferică vor fi și în celelalte regiuni, dar pe arii mai restrânse. Sâmbătă (16 septembrie) va mai ploua îndeosebi în jumătatea de sud a țării”, transmit meteorologii.

Foto principal: Arhivă/Descriptiv

Foto articol: meteoromania.ro

555 pe 222 COSTACHE

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 pe 90 Costache