930×122 CAPRA 5

elevi

Atenție! Elevii vor putea fi mustrați de profesori în fața clasei!

Atenție! Elevii vor putea fi mustrați de profesori în fața clasei!

Citiți și: Când intră copiii din nou în vacanță? Excepție pentru acești elevi

Elevii vor putea fi mustrați în fața clasei de cadrele didactice, potrivit ordinului ce modifică Statul elevului.

Acum, mustrarea elevilor în fața clasei sau în fața școlii este interzisă în orice context.

Citiți și: Simfonia Lalelelor, luată cu asalt de polițiștii locali. Sancțiuni usturătoare

Conform unui document consultat de Edupedu.ro și citat de Ziare.com, ordinul ar urma să modifice alin. (6) de la art. 16 astfel:

„Sancţionarea elevilor sub forma mustrării se poate face în faţa colectivului clasei.”

A mai fost introdusă și sancțiunea ca elevii să fie mutați disciplinar la o altă unitate de învăţământ care dispune de resursele necesare pentru remedierea situației disciplinare și școlare a elevului sancționat, în baza aprobării inspectoratului școlar.

În ordin mai apare că mutarea disciplinară la o altă unitate de învăţământ se aplică de către consiliul de administrație, pentru elevii din învățământul gimnazial, liceal și postliceal care absentează mai mult de 40 de ore la diferite discipline de studiu/an școlar și înregistrează 2 situații/an școlar în care au fost mutați la o clasă paralelă.

Mai multe detalii, aici: Noi sancțiuni pentru elevi: Vor putea fi mustrați de profesori în fața clasei și mutați disciplinar la o altă școală. Lista modificărilor (ziare.com)

Foto: Arhivă ePitești.ro/Descriptiv

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90