EcoMoto 930×122

bani

Atenție! Interzis la școală!

Atenție! Interzis la școală!

Citiți și: Așa ceva mai rar: O fată a furat banii părinților și a pus $ falși în loc!

Chiar dacă există o nouă lege a învățământului preuniversitar, ce a intrat în vigoare chiar în această lună, regulamentul școlar este cel prin care s-a stabilit, în 2022, că școlile nu mai pot colecta, sub nicio formă, bani de la părinți.

Așadar, cu toate că practica este în continuare întâlnită la nivelul școlilor, colectarea de bani de la părinți pentru cunoscutul fond al clasei nu este legală.

Citiți și: Bani pentru milioane de români! Se întâmplă astăzi!

Mai exact, prin Ordinul ME 4.183/2022 au fost eliminate orice dispoziții care dădeau înainte posibilitatea colectării de fonduri bănești de la părinții elevilor.

Potrivit Constituției României, ,,învăţământul de stat este gratuit”.

În plus, potrivit noii legi a învățământului, și “participarea preșcolarilor/ elevilor la activitățile educaționale extrașcolare organizate de unitățile de educație extrașcolară și unitățile de învățământ, susținute financiar prin fonduri publice, este gratuită”.

Atenție! Interzis la școală!

Totuși, regulamentul stabilește că, în baza hotărârii adunării generale, comitetul de părinți poate decide să susțină, inclusiv financiar, prin asociația de părinți cu personalitate juridică și cu respectarea prevederilor legale în domeniul financiar, întreținerea, dezvoltarea și modernizarea bazei materiale a unității de învățământ și a grupei ori clasei.

Hotărârea comitetului de părinți nu este obligatorie.

Sponsorizarea unei grupe sau clase de către un operator economic ori persoane fizice se face cunoscută comitetului de părinți și nu atrage după sine drepturi suplimentare pentru elevi sau părinți ori reprezentanți legali.

De asemenea, este interzisă și constituie abatere disciplinară implicarea elevilor sau a personalului din unitatea de învățământ în strângerea și/ sau gestionarea fondurilor.

Detalii, AICI.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3