930X122 MAIA

alertă infocons

Atenție la ce mâncați! Avertizare cu privire la produsele de post

Pentru că am intrat deja în postul Crăciunului, consumatorii caută alternative pentru a înlocui produsele consumate în mod uzual cu unele de post.

Citiți și: Mare atenție acum în magazine! Nu vă lăsați păcăliți

Vorbim de alternative precum pateul vegetal, margarina, halvaua, suc tip ceai, lapte de soia, gumă de mestecat, etc, care conțin adesea foarte multe E-uri, aditivi și coloranți.

InfoCons a realizat un studiu cu privire la aceste produce ce se regăsesc pe piața din România.

Citiți și: Avertizare cu privire la produsele de post

Ce regăsim în pateul de post?

Procentajului de legume din compoziția pateului de post (pastă vegetală):

– Broccoli 33% din compoziție

– Boabe de soia 32 % din compoziție

– Boabe de soia 32 % și ciuperci 3.1% din compoziție

– Boabe de soia 32 % și măsline 2.1% din compoziție

– Semințe de floarea soarelui 10% din compoziție

– Măsline într-o proporție cuprinsă între 7 și 9% din compoziție

– Ciuperci într-o proporție cuprinsă între 5 și 8% din compoziție

– Ardei într-o proporție cuprinsă între 2 și 7% din compoziție

– Semințe de in 2.5% din compoziție

– Ceapă verde 2% din compoziție

Din punctul de vedere al aditivilor alimentari regăsiți în pateul de post (pastă vegetală):

61.54% din produse au în compoziție E-uri (aditivi alimentari), iar numericul de aditivi alimentari variaza intre 0 – 13:

– 2.56% din produse au în compoziție 13 E-uri;

– 5.13% din produse au în compoziție 11 E-uri;

– 5.13% din produse au în compoziție 10 E-uri;

– 2.56% din produse au în compoziție 9 E-uri;

– 2.56% din produse au în compoziție 7 E-uri;

– 12.82% din produse au în compoziție 6 E-uri;

– 12.82% din produse au în compoziție 5 E-uri;

– 15.38% din produse au în compoziție 4 E-uri;

– 2.56% din produse au în compoziție 3 E-uri;

– 38.46% din produse nu au în compoziție E-uri;

Vezi întreg studiul – AICI

Astfel, consumatorii care aleg să prepare o gustare de post cu pâine, pate vegetal, margarină, halva, un suc tip ceai sau o lapte de soia și o gumă de mestecat, vor consuma instant până la 50 de E-uri.

De pildă, pâinea conține până la 4 E-uri, pateul vegetal ajunge până la 13 E-uri, margarina atinge până la 6 E-uri,  halvaua are până la 3 E-uri, un suc tip ceai  atinge până la 8 E-uri,  un lapte de soia are până la 5 E-uri, iar o gumă de mestecat ajunge până la 11 E-uri, se arată într-un comunicat al InfoCons.

Într-o gustare de post compusă din pâine, pate de post, margarină, halva, lapte de soia și  suc tip ceai se găsesc până la 5,58 grame de sare, în condițiile în care Organizația Mondială a Sănătății recomandă consumarea pe zi a unei cantități de 5 grame de sare.

Astfel, într-o singură gustare de post, este consumată cantitatea de sare recomandată pe o zi întreagă de Organizația Mondială a Sănătății, mai notează sursa citată. Vezi studiul – AICI.

Foto principal: descriptiv

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Un comentariu

  • Mihai spune:

    Spre deosebire de pateul normal si mezelurile care sunt naturale si sănătoase? Toate mâncărurile procesate conțin E-uri, nu mai dezinformați.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90