930×122 CAPRA 5

cod portocaliu

ATENȚIE LA CIRCULAȚIE ÎN CONDIȚII METEO NEFAVORABILE! ARGEȘUL, SUB INCIDENȚA CODULUI PORTOCALIU

 

Citiți și: Argeș. Alertă meteo! Cod Portocaliu!

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie, în intervalul 26 septembrie, ora 09:00 – 27 septembrie, ora 03:00, județul Argeș se va afla sub incidența mai multor avertizări meteorlogice de COD PORTOCALIU, ce vizează instabilitate atmosferică accentuată, cu ploi abundente de până la 90 l/mp, cu intervale în care se vor semnala manifestări de instabilitate atmosferică accentuate, prin vijelii puternice, grindină și frecvente descărcări electrice.

Condiţiile meteo deosebite impun tuturor participanţilor la trafic să manifeste o atenție crescută în orice fel de deplasare. Astfel, polițiștii recomandă adoptarea permanență a unei conduite preventive, în special adaptarea vitezei la condiţiile meteo şi de trafic, mărirea distanţei de siguranţă între autovehicule și respectarea tuturor regulilor de circulație.

Citiți și: Varianta Craiovei, strada Sălii Polivalente, ”înghițită” de ape

„Polițiștii rutieri argeșeni vor fi la datorie și vor acționa pe toate drumurile din județ, atât pentru respectarea recomandărilor medicale specifice acestei perioade, cât și pentru depistarea conducătorilor auto care încalcă prevederile normelor de circulație pe drumurile publice și altor prevederi legale.

În urma activităților desfășurate în ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor de poliţie rutieră municipale şi orăşeneşti au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 215 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproape 65.000 de lei. Cu aceeași ocazie, au fost reținute în vederea suspendării dreptului de circulație 16 permise de conducere şi au fost retrase 11 certificate de înmatriculare”, precizează IPJ Argeș.

Recomandări privind circulația, pe fondul avertizărilor meteo:

• Pe timpul călătoriei cu autovehiculul, circulați cu viteză redusă, adaptată condiţiilor meteo-rutiere, măriți distanţa de siguranţă în mers şi nu vă angajați în efectuarea unor manevre riscante în trafic.

• În situaţia conducerii autovehiculelor pe timp de ploaie abundentă, ceaţă sau alte fenomene care influenţează deplasarea pe drumurile publice, este necesară utilizarea luminilor de întâlnire şi pe timpul zilei, pentru toate categoriile de drum. Atunci când vizibilitatea în oglinzile retrovizoare ale autovehiculului este redusă, folosirea luminilor de către ceilalţi conducători auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers.

• Totodată, recomandăm păstrarea unei distanţe mai mari faţă de autovehiculele care circulă în faţă, precum şi evitarea acţionării bruşte a mecanismului de direcţie şi a sistemului de frânare al autovehiculului, pentru evitarea acvaplanării sau derapajelor necontrolate.

• Asigurați-vă că instalațiile de degivrare și dezaburire ale autovehiculului funcționează în parametri. Pe timpul deplasării atât parbrizul cât și geamurile laterale ale autovehiculului trebuie menținute curate pentru o mai bună vizibilitate.

• În cazul rămânerii în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie aşezate la o distanţă mai mare de autovehicul, decât în condiţii normale.

• În condiţiile unui trafic aglomerat, condiţiile meteo nefavorabile pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile! Nu vă angajaţi în depăşirea de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate şi faceţi fiecare manevră în trafic, numai după o temeinică asigurare.

• Dacă vă grăbiți să ajungeți la destinație, nu uitați că timpul este prețios pentru toată lumea. Țineți cont că implicarea în orice eveniment rutier vă va consuma mult mai mult timp decât dacă vă deplasați cu prudență. Nu uitați că puteți pune în pericol nu doar propria persoană, ci și ceilalți ocupanți ai autovehiculului cu care vă deplasați, precum și pe ceilalți participanți la trafic.

• Pietonii sunt rugaţi să îşi ia toate măsuri de precauţie pentru a fi siguri că sunt observaţi în trafic de către şoferi. Totodată, îi sfătuim să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă prin locurile permise, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către şoferi!

Informații actualizate despre situația traficului găsiți pe site-ul oficial al Poliției Române, la secțiunea Infotrafic: https://www.politiaromana.ro/ro/info-trafic – vă recomandăm să verificați starea traseului pe care urmează să îl parcurgeți, înainte de a pleca la drum.

Foto: descriptiv: Sibiu 100%

555 X 222 CAPRA

Comentarii

SMART KIDS 570×90