930×122 CAPRA 5

înșelăciune

Atenție! O nouă metodă de înșelăciune!

Atenție! O nouă metodă de înșelăciune!

Citiți și: Poliția avertizează: Nouă metodă de înșelăciune! Oameni păgubiți cu mii de euro

Polițiștii atrag atenția asupra unei noi metode de fraudă online, folosită de persoane care se prezintă drept specialiști din cadrul unor platforme sau companii de investiții care ajută oamenii să crească, în timp scurt, valoarea sumelor investite.

Victimele sunt convinse să instaleze pe computer sau telefon programe care permit controlul de la distanță și care dau acces atacatorilor la datele personale, numele conturilor, parolele de la aplicațiile de banking ale victimelor.

Citiți și: Țeapă de zile mari! 10 000 € în joc! Scenariu de film în Argeș!

Noul tip de fraudă online are ca punct de plecare promisiunea falsă de a obține câștiguri din investiții financiare

Astfel, atacatorii pretind că sunt fie experți în investiții, fie reprezentanți ai unei firme cu notorietate și că dețin autorizații legale de funcționare și care promit câștiguri foarte mari.

Atenție! O nouă metodă de înșelăciune!

În realitate, scopul este de a convinge interlocutorul să facă plăți cu cardul sau viramente în scopul de a investi, de cele mai multe ori solicitările inițiale fiind pentru sume mici, în scop de test.

„Conving victima să descare pe telefon/calculator, laptop, etc, diferite aplicații de control la distanță (ex. Anydesk, TeamViewer), motivând că o îndrumă să efectueze tranzacția mai facil și că ei nu pot vizualiza numele conturilor, parolele, datele personale ale victimei! FALS! Scopul lor este de a cunoaște datele personale, numele conturilor, parolele de la aplicațiile de banking pentru a putea ulterior să le acceseze și să sustragă sumele de bani existente!”, transmit polițiștii.

Aceștia recomandă internauților să ignore e-mailurile, mesajele private sau campaniile promovate pe rețelele de socializare prin care sunt garantate câștiguri ușoare, să nu transmită datele personale sau copii ale documentelor de identitate prin intermediul rețelelor online și să nu instaleze aplicații care oferă acces la distanță, la cererea unor persoane necunoscute.

Detalii, AICI – Poliția atrage atenția asupra unei noi metode de înșelăciune online. Victimele sunt convinse să instaleze programe precum „Team Viewer”, care dau acces atacatorilor la datele stocate în computer

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90