Donaris 930 x 122

Arges

ATENȚIE! POLIȚIA AVERTIZEAZĂ

Atenție! Poliția avertizează. Pentru prevenirea producerii accidentelor de circulaţie pe fondul condiţiilor meteorologice nefavorabile (detalii, AICI), polițiștii le recomandă șoferilor să se intereseze cu privire la starea vremii de pe traseul pe care urmează să îl parcurgă.

Citiți și: Accident cu un TIR și 2 mașini! O persoană este rănită

Conducătorilor auto li se recomandă să circule cu viteză redusă, adaptată condiţiilor meteo-rutiere, să păstreze distanţa de siguranţă în mers pentru a putea opri în siguranţă şi să nu se angajeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic.

În cazul conducerii autovehiculelor pe timp de ploaie, este necesară utilizarea luminilor de întâlnire şi pe timpul zilei, pentru toate categoriile de drumuri, precum şi a celor de ceaţă în cazul apariţiei acestui fenomen meteorologic.

Citiți și: Șofer mort pe Autostradă într-un bolid de lux! A intrat în glisieră!

”Fiți atenți în special la ieşirile din tronsoanele împădurite şi sate, la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare.

Nu opriți și nu staționați în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic i-ar putea rupe.

Dacă traficul este aglomerat, precipitaţiile sub formă de lapoviţă sau ninsoare, precum şi vântul puternic pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, fiți politicoși cu ceilalați participanți la trafic, nu blocaţi intersecţiile şi nu depăşiți coloanele de autovehicule.

Dacă vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza ploii, a lapoviţei sau a ninsorii, folosirea luminilor de către toţi şoferii reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers.

Curăţaţi în permanenţă farurile şi blocurile de semnalizare şi folosiţi corespunzător instalaţia de climatizare şi dezaburire!

Prevederile legale în vigoare interzic circulaţia autovehiculelor neechipate cu anvelopele de iarnă, fără a face referire la vreo dată calendaristică, atât timp cât drumurile publice sunt acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.

Sfătuim în final şi pietonii să-şi sporească atenţia în deplasare, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile mai ales după lăsarea întunericului şi când vizibilitatea este redusă și să se asigure foarte bine înaintea traversării drumurilor.”, transmite Poliția Română.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3