Donaris 930 x 122

amenzi

Atenție! Puteți fi amendați chiar dacă aveți mașina echipată cu anvelope de iarnă!

Atenție! Puteți fi amendați chiar dacă aveți mașina echipată cu anvelope de iarnă!

Citiți și: Noutate în Codul Rutier: ce riscă șoferii leneși

Conform Soferidinromania.ro, puteți primi în sezonul rece o amendă de 2.900 de lei chiar dacă aveți cauciucuri de iarnă și lanțuri!

Amenda se dă pentru cauciucuri uzate.

Citiți și: Cresc amenzile! Mașinile pot fi confiscate!

În Codul Rutier se specifică faptul că polițistul îți poate reține certificatul de înmatriculare și îți poate da o amendă de până la 2.900 de lei dacă anvelopele sunt uzate peste limita legală.

Această limită este aceeași ca și în majoritatea țărilor din Europa, Asia și America de Nord, fiind vorba de limita de 1,6 milimetri impusă de legi care țin de siguranța rutieră, standardizate la nivel mondial.

Foto descriptiv: DailyDriven

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

4 comentarii

 • Vio spune:

  Cu ce instrument măsoară uzura agentul , în strada? Are certificat de calibrare ,la aparat(instrument). Suntem supuși la abuzuri, tot timpul ești la cheremul agentului și ce e mai grav și judecătorul le acorda dreptatea fără sa gândească, fără sa analizeze

 • virgil spune:

  Mai dar ce destepti sunteti…

 • Cami spune:

  Anvelopele au marcaj pt uzura, nici nu au nevoie polițiștii de instrument pt măsurat. Pe umărul anvelopei este inscripționată TWY , acolo este marcajul pt uzura anvelopei. Dacă l- ai depășit iei amenda.

 • Alexandr spune:

  Asta la cele de vară cauciucuri este valabilă măsura de 1.6 mm ,la cele de iarnă dacă este mai puțin de 3mm atunci ele nu își mai fac treaba bine iarna .

570×90 MAIA