930×122 CAPRA 5

alegeri

ATENŢIE! SE POATE LĂSA CU PUŞCĂRIE!

Atenţie! Se poate lăsa cu puşcărie! Ministerul Administraţiei şi Internelor, prin structurile judeţene ale Inspectoratelor de Poliţie, a început o campanie numită „Alege să fii corect!” în contextul alegerilor parlamentare din 11 decembrie 2016.

Citiți și: Primarul Dănuț Stroe și-a lansat o nouă candidatură în Bradu

În acest sens, Poliţia atrage atenţia că „oferirea sau darea de bani, bunuri sau de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidaţi ori un anumit candidat – se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani şi cu interzicerea exercitării unor drepturi”.

Iată şi alte infracţiuni pentru care se poate face puşcărie:

Citiți și: Oficial. Gentea a făcut anunțul și începe „lupta”!
  • Împiedicarea, prin orice mijloace, a liberului exerciţiu al dreptului de a alege sau de a fi ales – se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani
  • Utilizarea unei cărţi de alegător sau a unui act de identitate nul ori fals sau a unui buletin de vot fals – se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.
  • Fapta persoanei care votează prin introducerea în urnă a mai multor buletine de vot decât are dreptul un alegător – se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.

 

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90