New Profesional Consult 930 x 122

anpc

Atenție, se pregătesc controale masive!

Atenție, se pregătesc controale masive!

Citiți și: A „plouat” cu amenzi! Patroni argeșeni care au vrut să „fenteze” legea

Controale în toată țara la reprezentanțele și dealeri auto.

Comisarii din cadrul ANPC vor verifica modul de respectare a prevederilor legale la vânzarea autovehiculelor noi cu motoare termice/hybrid/electrice.

Citiți și: Argeș. Acțiunea la care nu se aștepta nimeni! Video

Vizați sunt și comercianții de mașini noi și second hand.

Verificările sunt deja în derulare, începând din luna februarie. Acestea se vor încheia în luna mai.

Anunțul a fost făcut de către Ion Iordăchescu, comisarul șef al Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea sud Muntenia.

„Ținând cont de importanța pe care o are achiziția unui autoturism pentru fiecare dintre dumneavoastră, consumatorii, precum și riscurile pe care le puteți întâmpina cu o astfel de ocazie, în perioada 12.02.2024 – 10.05.2024, la nivelul întregii țări, comisarii din cadrul ANPC verifica modul de respectare a prevederilor legale la vânzarea autovehiculelor noi cu motoare termice/hybrid/electrice prin intermediul reprezentanțelor, rețelelor de dealeri auto, parcurilor auto, site-urilor de profil, precum și a vânzării autoturismelor second-hand prin aceleași rețele.

În calitate de coordonator la nivel național al acestei tematici consider că acțiunile de control desfășurate în baza acestei tematici au un impact semnificativ, atât pentru consumatori prin conștientizarea drepturilor pe care aceștia le au, cât și asupra operatorilor economici, pentru responsabilizarea acestora.”

Foto descriptiv: Wall-Street.ro

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Un comentariu

  • Dan spune:

    În România pe site Autovit nu e o mașină pusă corect nici de bișnițari nici de parcurile Auto care pretind a fi corecte. Toate mașinile sunt puse cu 1 an 2 înainte și cu km mai mic decât au în bord nu mai vb ca dau km înapoi în funcție de revizii și spun ca nu au mers. Ar trebui niște legi mai aspre pt parcuri auto. Nu poți să mergi de la Buc la Cluj pt o mașină 2019 și 180000 km și când ajungi acolo e 2017 sau în cel mai bun caz 2018 și 210000 km în bord. Nici un parc auto nu are anul la mașină pus corect , merg pe premiza ca vine omul îi place mașina îi mai lasă 200€ și nu mai contează anul sau km.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90