EcoMoto 930×122

clarificări

Atenție, șoferi! Reguli rutiere în parcările marilor magazine!

Atenție, șoferi! Reguli rutiere în parcările marilor magazine!

Citiți și: Codul Rutier 2024. Amendă de până la 2.900 de lei pentru șoferii care transportă așa ceva

Unii consideră că parcarea marilor magazine nu este drum public, iar regulile Codului rutier nu sunt aplicabile și acolo.

Ei bine, chiar dacă cele mai multe sunt proprietate privată, drumurile de acces către magazinele mari sau parcările acestora sunt, de fapt, drumuri publice și acolo se aplică toate regulile stabilite de Codul rutier pentru circulația pe astfel de drumuri.

Citiți și: Schimbări majore privind permisul de conducere!

Atenție, șoferi! Reguli rutiere în parcările marilor magazine!

Potrivit Codului rutier, drum public este considerată orice cale de comunicație terestră, cu excepția căilor ferate, special amenajată pentru traficul pietonal sau rutier, deschisă circulației publice.

Pe de altă parte, tot Codul rutier mai stabilește că ,,drumurile care sunt închise circulației publice sunt semnalizate la intrare cu inscripții vizibile”.

Detalii, AICI.

Sursă foto: Arhivă/Descriptiv

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3