New Profesional Consult 930 x 122

accident

Atenție, șoferi! Riscați ani de închisoare dacă faceți asta

Închisoare pentru șoferii care schimbă poziția mașinii implicate în accident!

Citiți și: Val de evenimente rutiere! Accident cu Mercedes în Pitești!

Potrivit Codului penal, modificarea stării locului sau ștergerea urmelor accidentului de circulație din care a rezultat uciderea sau vătămarea integrității corporale ori a sănătății uneia sau mai multor persoane, fără acordul autorităților, reprezintă o infracțiune ce se pedepsește cu închisoarea între doi și șapte ani.

Printr-o decizie oficializată a Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ) s-au adus lămuriri în ceea ce privește modificarea stării locului unui accident rutier și a stabilit că aici intră și schimbarea poziției unei mașini implicate în respectivul accident, fără acordul autorităților.

Citiți și: Șofer mort pe Autostradă într-un bolid de lux! A intrat în glisieră!

Concret, e vorba despre Decizia ICCJ nr. 22/2022, pronunţată la începutul lunii mai în dosarul nr. 241/1/2022 de Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept în materie penală și publicată în Monitorul oficial nr. 580, ceea ce o face obligatorie din această săptămână.

Astfel, mutarea mașinii, fără acordul polițiștilor, în cazul unui accident cu victime, este considerată modificare a stării locului sau ștergere a urmelor accidentului de circulație, ceea ce poate însemna pedepse cu închisoarea de până la șapte ani.

Acum, după publicarea în Monitorul Oficial, hotărârea ICCJ a devenit obligatorie pentru toate instanțele de judecată atunci când se confruntă cu dosare care vizează situații similare.

Foto descriptiv

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90