930×122 CUMPANA 5

accident

Atenție, șoferi! Riscați ani de închisoare dacă faceți asta

Închisoare pentru șoferii care schimbă poziția mașinii implicate în accident!

Citiți și: Pitești: Mașină de pompieri, implicată în accident

Potrivit Codului penal, modificarea stării locului sau ștergerea urmelor accidentului de circulație din care a rezultat uciderea sau vătămarea integrității corporale ori a sănătății uneia sau mai multor persoane, fără acordul autorităților, reprezintă o infracțiune ce se pedepsește cu închisoarea între doi și șapte ani.

Printr-o decizie oficializată a Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ) s-au adus lămuriri în ceea ce privește modificarea stării locului unui accident rutier și a stabilit că aici intră și schimbarea poziției unei mașini implicate în respectivul accident, fără acordul autorităților.

Citiți și: Argeș: Accident între o mașină și două TIR-uri

Concret, e vorba despre Decizia ICCJ nr. 22/2022, pronunţată la începutul lunii mai în dosarul nr. 241/1/2022 de Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept în materie penală și publicată în Monitorul oficial nr. 580, ceea ce o face obligatorie din această săptămână.

Astfel, mutarea mașinii, fără acordul polițiștilor, în cazul unui accident cu victime, este considerată modificare a stării locului sau ștergere a urmelor accidentului de circulație, ceea ce poate însemna pedepse cu închisoarea de până la șapte ani.

Acum, după publicarea în Monitorul Oficial, hotărârea ICCJ a devenit obligatorie pentru toate instanțele de judecată atunci când se confruntă cu dosare care vizează situații similare.

Foto descriptiv

[555x222px]-CampanieVanzari-ePitesti

Comentarii

570×90 MAIA