930 x122 grota rece

înmatriculare

Atenție, șoferi! Supraveghere video avansată pe șosele!

Atenție, șoferi! Supraveghere video avansată pe șosele!

Citiți și: E oficial! Se schimbă înmatricularea mașinilor în România

Poliția Română vrea să cumpere un sistem de supraveghere și monitorizare video prin tehnologie LPR (License Plate Recognition) care permite recunoașterea automată a numerelor de înmatriculare ale mașinilor.

Sistemul va fi utilizat în condițiile legii, pentru punerea în aplicare a mandatelor de supraveghere tehnică dispuse de magistrați, spune Poliția.

Citiți și: Bradu. Se extinde sistemul de supraveghere video

„Obiectivul specific este asigurarea unui sistem modern pentru întărirea capacității operaționale a unităților de poliție ce folosesc metode speciale de investigație în lupta împotriva fenomenului infracțional.”, se arată în caietul de sarcini.

Sistemul va îmbunătăți activitatea Direcției Operațiuni Speciale, unica structură de specialiate a Poliției Române care asigură, prin polițiști specializați, activități de supraveghere tehnică.

La momentul actual la nivelul Poliției Române nu există un astfel de sistem centralizat.

Camerele trebuie să permită identificarea numerelor de înmatriculare pe timpul zilei la distanțe de minim 100 metri.

Sursa: Hotnews

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Un comentariu

  • Un cetatean spune:

    :-)))))))))))))))))) Asta e cea mai mare dovada de incompetenta din partea autoritatilor noastre. Adica pana acum tehnologia noastra de supraveghere nu era capabila sa distinga un numar de inmatriculare? Ca sa nu mai comentez „marea” gaselnita tehnologica, aceea de a detecta automat numerele celor pusi sub urmarire, ca si cum aia vor fugi sau evada cu propria masina, inmatriculata corespunzator…

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3