930 x122 grota rece

bratianu

DESCOPERIRE ISTORICĂ LA VILA FLORICA! ARE PESTE 110 ANI!

Simona Şerban, directorul Centrului de Cultură „Brătianu” de la Vila „Florica” din Ştefăneşti (foto), judeţul Argeş, a anunţat astăzi că a fost găsită, pe un deal din spatele conacului, crucea de mormânt a lui Ionel C. Brătianu.

Citiți și: „Generalul” Tudosoiu, luat la „rost” de un elev de la „Brătianu”/ „Ce este un inspector?”

Crucea este din piatră, iar înscrisurile specifice monumentelor funerare nu mai sunt lizibile. „Datează din anul 1901, la 10 ani de la moartea lui Ionel Brătianu. Ne-am propus să o restaurăm, aşa că am luat legătura cu specialişti în domeniu, care o vor readuce la forma iniţială. Are o valoare de patrimoniu foarte mare şi vrem să fie repusă în locul pe care îl merită.”, a precizat Simona Şerban.

La rândul său, Spiridon Cristocea, directorul Muzeului Judeţean Argeş, a declarat că instituţia pe care o conduce a reuşit să bată o medalie la Monetăria Statului cu ocazia împlinirii, pe 20 august, a 150 de ani de la naşterea lui Ionel C. Brătianu. Ea a fost bătută în 100 de exemplare (cu o valoare de vânzare de 140 de lei bucata), medaliile putând fi cumpărate de la Galeria de Artă din Piteşti.

Citiți și: Exclusiv. El este profesorul de la ,,Brătianu” care a scandalizat un oraș!

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90