EcoMoto 930×122

cristian gentea

Autobuze Publitrans în Mioveni și Budeasa? Ce zice șeful transportului metropolitan

După anunțul potrivit căruia și în comuna Căteasca vor circula autobuzele Publitrans, foarte mulți cititori ai publicației noastre au vrut să afle dacă va fi posibil și în alte localități.

Citiți și: S-a întâmplat astăzi la Mioveni! Se schimbă totul!

Multe întrebări făceau referire la Mioveni. Vor fi sau nu și dacă da, când, autobuze Publitrans în orașul Uzinei Dacia?

Lămuriri pe marginea subiectului am cerut de la primarul municipiului Pitești, Cristian Gentea.

Citiți și: Pitești. Veste excepțională! Toată lumea se va bucura

Mioveni și nicio altă localitate nu va mai putea să adere la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Pitești în următorii ani.

Asta reiese din declarațiile pe care Cristian Gentea, primarul Piteștiului, le-a făcut pentru ePitești.

„Noi suntem deschiși la orice solicitare de colaborare. Problema legată de Mioveni este, în primul rând, ca ei să își dorească să facă parte din ADI Transport.

Dar, din ce știu eu, chiar am avut o discuție zilele trecute cu vicepreședintele Nicolaescu (n.r. vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Marius Nicolaescu)…

Eu știu că la Consiliul Județean au demarat deja procedura de licitație a traseelor județene (n.r. de transport). Dacă am înțeles bine, ofertele se depun până la 31 ianuarie 2024.

Și chiar îmi spunea că se vor încheia contracte pe 7 ani de zile.

„Nu se mai poate face nimic!”

Așa că mi-e greu să cred că se mai poate face ceva în perioada următoare. Din ce știu eu, o perioadă de 7 ani de zile nu putem să discutăm de o extindere a ADI Transport.

Procedura de licitație a început, nu se mai poate face nimic”, spune Cristian Gentea.

Nici Budeasa, care se află în imediata vecinătate a municipiului Pitești, nu va putea face parte din transportul metropolitan.

„Nu se pune problema ca în perioada următoare să putem să mai extindem Asociația”.

De altfel, în vara acestui an, edilul Gentea preciza pentru ePitești că adminstrația locală din Budeasa nu și-a manifestat interesul de a face parte din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Pitești.

Autobuze Publitrans în Mioveni și Budeasa? Ce zice șeful transportului metropolitan

Subiectul, pe larg, AICI. 

555 X 222 CAPRA

Comentarii

4 comentarii

  • Mihai spune:

    Marele Primar unde stai tu în Tancodrom sunt zeci de blocuri și sute de case, nu mai vb în sus la Zmeura și pe str Câmpului și ne … mereu ca bagi autobuze pe zona asta. Chiar nu te interesează de zona asta

  • Oktavian spune:

    eu cred ca nu pricepi despre ce e vorba ?_pricepi ceva sau nu te duce mintea?

  • Mesca mariana spune:

    Tare bine era daca si Miovenul avea parte de transport Publitrans si scapam odata de maxi taxi.Toate rebuturile pe 4roti circula pe strazi,asta datorita pt ca nu se vrea acest transport de catre unele pers sus puse

  • Gică retevoescu spune:

    Dar cum se explică faptul că în Mărăcineni, ultima statie este in Argeselu, apoi Publitrans face calea întoarsă spre Pitești, intrând pe teritoriul comunei Micești, și prin strada Verginiei din Micești, se ajutnge iar la DN Pitesti-campulung, , intorcandu.se la Pitești. hai cu explicații….de ce nu se fac două stații de călători la intrarea și ieșirea de pe strada Verginiei….că tot ….calca asfaltul…Publitrans prin Micesti.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90