930 x122 grota rece

autostrada

Autostrada Pitești – Sibiu: Nici „șeful” nu știe!

Autostrada Pitești – Sibiu. Grindeanu nu știe!

Citiți și: Exclusiv: Zara și-a făcut bagajele! Centrul Piteștiului rămâne mai pustiu

Termenul contractual pentru finalizarea lucrărilor la secțiunea 5 Curtea de Argeș – Pitești din Autostrada Sibiu – Pitești (A1) este august 2025.

Constructorul WeBuild nu a transmis până în prezent niciun document din care să reiasă că ar finaliza lucrările mai devreme.

Citiți și: Se construiește un nou lot din această autostradă

Zeci de jandarmi au venit azi în Argeș!

Astfel că nu poate fi estimată nici măcar o deschidere parțială în 2024

Potrivit unui răspuns al ministrului Transporturilor Sorin Grindeanu la o întrebare a unui deputat PNL.

Deputatul PNL Radu Marin Moisin a întrebat în cadrul unei interpelări parlamentare care sunt segmentele din lotul 5 Pitești – Curtea de Argeș al Autostrăzii A1 care vor fi puse fi puse în circulație în anul 2024.

Autostrada Pitești – Sibiu. Grindeanu nu știe!

„Data contractuală de finalizare a execuției lucrărilor aferente contractului proiectare și execuție Autostrada Sibiu – Pitești, secțiunea 5 Curtea de Argeș – Pitești, km 92+600 – km 122+950, este 31 august 2025„, se arată în răspunsul formulat de cabinetul ministrului.

Alocații mai mari pentru copii!

Potrivit acestuia, contractul pentru secțiunea 5 nu este împărțit în segmente.

Astfel că termenul de finalizare se aplică pentru toți cei 30,35 de kilometri ai lotului Pitești – Curtea de Argeș.

De asemenea, în lipsa unor informații oficiale din partea constructorului WeBuild în acest sens, CNAIR nu poate face estimări cu privire la alte termene de finalizare decât cel din contract.

„Până în prezent, CNAIR nu a primit informații sau documente din care să rezulte o altă dată de finalizare decât cea contractuală, programul de execuție al antreprenorului și alte documente conexe relevante indicând data de 31 august 2025”, a mai spus ministrul.

Acesta admite însă că „data contractuală de finalizare poate fi devansată printr-o accelerare a ritmului de execuție a lucrărilor, respectiv print-o mobilizare mai bună a antreprenorului în privința utilajelor și personalului alocat pe acest contract, în situația în care condițiile meteorologice o vor permite”.

Renunțarea la judecată în procesele civile

Pe de altă parte, amintim că în august 2023 însuși ministrul Grindeanu, entuziasmat de avansul constructorului italian pe acest lot, estima că lucrările ar putea fi gata în 2024, mai devreme de termenul contractual.

,,Măcel” în Pitești. Ce au găsit polițiștii întrece orice imaginație!

Mai mult, chiar și Asociația Pro Infrastructură (API) a estimat ulterior că în 2024 ar putea fi deschisă circulația măcar pe un segment al secțiunii 5.

Salvare dramatică în Pitești!

Secțiunea 5 Pitești – Curtea de Argeș va avea 12 poduri, un viaduct, șase pasaje, trei noduri rutiere, un spațiu de servicii, un centru de întretinere și coordonare și o parcare de scurtă durată.

Detalii, AICI – Autostrada Sibiu – Pitești: Secțiunea 5 trebuie finalizată în august 2025

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3