NOR CURIER 930X122

femei ușoare

,,Măcel” în Pitești. Ce au găsit polițiștii întrece orice imaginație!

,,Măcel” în Pitești. Ce au găsit polițiștii întrece orice imaginație!

Citiți și: A „plouat” cu amenzi! Patroni argeșeni care au vrut să „fenteze” legea

În ultimele 24 de ore, polițiștii au acționat pe raza Municipiului Pitești.

Acțiunile acestora au vizat menținere a ordinii și liniștii publice, prevenirea faptelor contra patrimoniului și creșterea gradului de disciplină rutieră.

Citiți și: Interzis în 2024: Sancțiuni uriașe pentru orele de liniște la bloc

Au fost legitimate aproape 500 de persoane și verificate peste 200 de autovehicule.

Totodată, au fost efectuate verificări cu privire la modul de organizare și executare a serviciului de pază, la mai multe societăți comerciale, fiind verificate 8 obiective și 14 agenți de pază.

,,Măcel” în Pitești. Ce au găsit polițiștii întrece orice imaginație!

De asemenea, polițiștii au acționat cu efective mărite pe raza municipiului, pentru creșterea gradului de siguranță, prevenirea infracțiunilor contra persoanei și contra patrimoniului, precum și creșterea disciplinei rutiere.

Iată ce nereguli au găsit autoritățile:

,,Polițiștii de ordine publică au acționat și pentru depistarea și sancționarea actelor de cerșetorie, precum și a persoanelor care practică prostituția stradală, fiind indentificate trei persoane, de 63, 39 și 36 de ani, care apelau la mila publicului, respectiv două femei, de 40 și 26 de ani, care atrăgeau persoane în vederea întreținerii de raporturi sexuale pentru obținerea de foloase material, toate persoanele în cauză fiind sancționate conform Legii 61/1991R privind normele de conviețuire socială (art. 2 pct. 3, respectiv art. 2 pct. 6).

Ca urmare a abaterilor constatate în ziua de sâmbătă, polițiștii piteșteni au aplicat, în total, 148 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 17.215 lei, fiind reținute 5 permise de conducere și retrase 6 certificate de înmatriculare și un set de plăcuțe cu numărul de înmatriculare.

Totodată, polițiștii au continuat acțiunile de informare a cetățenilor cu privire la infracțiunile contra patrimoniului săvârșite prin nesocotirea încrederii (ex. moduri de operare cum ar fi ,,Accidentul”, sau persoane pretins a fi reprezentanți ai furnizorilor de utilități), precum și cu privire la modificările privind aplicarea pedepsei în situația unor accidente de circulație din care rezultă decesul unor persoane, iar conducătorul auto vinovat se află sub influența alcoolului, a substanțelor psihoactive ori conduce fără drept.

Acțiune cu efective mărite, desfășurată în noaptea de sâmbătă spre duminică

În noaptea de 03 spre 04 februarie a.c., în intervalul orar 22:00-02:00, polițiștii piteșteni au acționat cu efective mărite pe raza municipiului Pitești, pentru creșterea gradului de siguranță, prevenirea infracțiunilor contra persoanei și contra patrimoniului, precum și creșterea disciplinei rutiere.

Acțiunea a fost desfășurată de 75 de polițiști, de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, dar și luptători ai Serviciului Acțiuni Speciale Argeș.

În intervalul menționat au fost desfășurate 12 filtre rutiere, au fost verificate 213 autovehicule, au fost efectuate 139 de testări cu aparatele alcooltest și drugtest, și au fost legitimate 345 de persoane, fiind efectuate verificări în mai multe localuri și săli de jocuri de noroc.

În urma abaterilor constatate, polițiștii au aplicat 64 de sancțiuni contravenționale, cu o valoare totală de 8280 de lei, fiind aplicate și măsurile complementare de reținere a 2 permise de conducere, respectiv de retragere a 3 certificate de înmatriculare și un set de plăcuțe cu numărul de înmatriculare.

 

7 sancțiuni au fost aplicate conform Legii 61/1991R privind normele de conviețuire socială, 56 de sancțiuni conform OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice, respectiv o sancțiune conform Legii 132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto.

De asemenea, a fost întocmit un dosar penal în urma depistării în trafic a unui conducător auto sub influența unei substanțe cu efect psihoactiv.

Totodată, urmează să fie înaintată o înștiințare către Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc, în vederea luării măsurilor legale care se impun, ca urmare a depistării a trei persoane majore, cărora li s-a permis participarea la jocuri de noroc, fără ca aceștia să aibă asupra lor actul de identitate.

Rezultat pozitiv la testarea cu aparatul din dotare

Polițiștii Biroului Rutier Pitești au depistat un bărbat de 38 de ani, din Călinești, care conducea un autoturism pe raza municipiului Pitești, existând suspiciuni cu privire la faptul că ar putea fi sub influența unei substanțe cu efect psihoactiv, iar în urma testării cu aparatul din dotare, rezultând indicii cu privire la posibila prezență a unei substanțe psihoactive.

Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice de sânge și urină, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unei substanțe interzise.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența unei substanțe psihoactive, conform art. 336, alin.2 din Codul Penal, iar permisul de conducere a fost reținut, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.”, transmite Poliția Argeș.

Imagini: IPJ Argeș

Eco moto 555×222

Comentarii

Un comentariu

  • Eugen spune:

    Mă amuză „marile rezultate” obținute de poliția orașului! Sesizez de mult timp că în cartierul in care locuiesc, Găvana, pe str Alunului la PT 903 este un cuib unde se adună cei certați cu ordinea și liniștea publică. Nici o modificare, nu vezi un echipaj de poliție să patruleze prin zonă. zgomot, mizerie, lipsa siguranței. aceste bilanțuri prezentatile la grădinițe.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3