New Profesional Consult 930 x 122

fagaras

salvamont3

EXERCIȚIU SPECTACULOS ÎN MUNȚII FĂGĂRAȘ

Astăzi începe în masivul montan Făgăraş din Argeş, la Cota 2000, un complex exerciţiu de salvamont, care se va derula până pe 5 decembrie.

Citiți și: Țineți cont de acest sfaturi! Riscul este unul major

La acesta participă 35 de persoane din 10 judeţe şi din Franţa (este vorba, aşa cum v-am mai informat, de 3 francezi: comandantul salvamontiştilor din regiunea Savoia, cu care este înfrăţit Argeşul, un consultant tehnic şi un antrenor de câini de avalanşă).

Exerciţiul se desfăşoară în cadrul unui parteneriat între judeţul Argeş şi Departamentul Savoia din Franţa, între acestea existând şi relaţii de înfrăţire. Pe lângă cursuri de specialitate la care vor participa cei prezenţi, vor fi şi exerciţii de simulare a unor intervenţii în caz de accident montan şi de avalanşă.

Citiți și: Investiție majoră în munții Făgăraș!

Ion Sănduloiu, şeful Serviciului Public de Salvamont Argeş, afirmă că este bine că la munte avem acum viscol, deoarece exerciţiile vor fi mult mai aproape de condiţiile reale de intervenţie.

Aceste exerciţii comune se desfăşoară anual din 2012 fără încoace.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90