EcoMoto 930×122

criză

Avertisment crunt! „Vine foametea! Nu scapă nimeni!”

Avertisment crunt pentru omenire în contextul războiului din Ucraina!

Citiți și: Criză de carburant! Lovitură puternică pentru șoferi

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski trage un semnal de alarmă și avertizează că milioane de oameni din toată lumea riscă să moară de foame, dacă Rusia nu va permite Ucrainei să exporte cereale prin porturile blocate în prezent de Marina militară a Moscovei.

„Din păcate, asta înseamnă că zeci de țări se vor confrunta cu o penurie severă de alimente. Milioane de oameni ar putea muri de foame în cazul în care continuă blocada rusă în Marea Neagră”, a declarat Volodimir Zelenski.

Citiți și: Criză în farmacii!

Blocada din porturile ucrainene esențiale (Mariupol, la Marea Azov, și Odesa, la Marea Neagră) durează de luni de zile.

Peste 20 de milioane de tone de cereale sunt blocate în Ucraina, scrie Antena 3.

Potrivit Kievului, aproximativ 30 de nave și submarine rusești blochează tranzitul vaselor comerciale prin Marea Neagră.

Și de Secretarul General al ONU, Antonio Guterres a vorbit despre această criză fără precedent.

„Pentru cei din zonele de război, fiecare zi aduce noi vărsări de sânge și suferințe. Iar pentru cei din restul lumii, războiul, împreună cu alte crize, amenință să dezlănțuie un val fără precedent de foamete și lipsuri care va lăsa în urmă haos social și economic.

Criza de anul acesta este despre lipsa accesului la resurse. Criza de anului viitor ar putea fi despre lipsa de hrană.

Nu vă lăsați induși în eroare: nicio țară sau comunitate nu va scăpa de această criză a costului vieții”, a declarat Guterres.

Sursă: Antena 3

Foto descriptiv: Capital

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3