EcoMoto 930×122

bogdan minciunescu

Argeș. Război între prefectul PNL și subprefectul PSD! Motivul: Spitalul Județean

Argeș. Război între prefectul PNL și subprefectul PSD! Motivul: Spitalul Județean

Citiți și: Când va demisiona prefectul Radu Perianu și cine îi va lua locul

Se dau lupte grele zilele acestea în politica argeșeană. Protagoniștii „războiului” sunt prefectul PNL Radu Perianu și subprefectul PSD Bogdan Minciunescu.

Motivul, aparent, este unul simplu: controalele care au loc în această perioadă în spitalele județului. Miza, cel mai probabil, este mult mai mare și duce dincolo de declarațiile belicoase pe care le aruncă fiecare în spațiul public.

Citiți și: Statul român înființează o companie feroviară!

Context

Recent, prefectul Radu Perianu a anunțat controale în unitățile sanitare din Argeș. S-a început cu Spitalul Județean, urmând ca și celelalte instituții medicale să fie verificate.

În urma acestor verificări, așa cum era de așteptat, s-au găsit câteva nereguli. Ar fi fost vreo minune să fie totul perfect, doar suntem locuitori ai județului și știm, am văzut și noi ce se întâmplă în spitale.

La Județean, conform unei informări transmise de prefect, au fost găsite probleme și la Secția de Obstetrică – Ginecologie. Detalii, AICI.

Șeful Secției, Marcel Buzatu, a avut imediat o reacție.

Facem precizarea că, pe lângă faptul că a fost postată de pagina de Facebook a spitalului, declarația medicului ne-a fost transmisă, nouă – jurnaliștilor,  pe grupul de presă al Consiliului Județean. De ce?

Spitalele funcționează în subordinea instituției. CJ-ul este condus de Ion Mînzînă, Marius Nicolaescu și Adrian Bughiu – toți de la, ați ghicit, PSD.

După acest episod, deși controale au fost și în Urgența Spitalului Județean și și acolo s-au găsit nereguli, a pornit tăvălugul. Și au apărut declarațiile!

Colegi la birou, dușmani în politică!

Colaborarea pe care PNL și PSD o au la nivel național nu a funcționat și nu funcționează în teritoriu.

Conștienți, probabil, că măcar ei trebuie să lupte pentru electorat, politicienii de pe plaiurile mioritice atacă de fiecare dată când prind ocazia.

Lucrează împreună la Prefectură, însă politic nu fac casă bună!

Prefectul PNL Radu Perianu și subprefectul PSD și-au ascuțit „armele” și au ieșit la atac: cu comunicate de presă.

Nu ar fi pentru prima dată când există tensiuni între cei doi. Situația de la Câmpulung Muscel – cazul bulevardului Pardon, este un exemplu.

Ce spune subprefectul Minciunescu? Printre altele…

„Prefectura Argeș a devenit laboratorul politic al PNL, iar cabinetul condus de Radu Perianu are rol doar de ghilotină politică. (…)

Vă folosiți abuziv de instituțiile publice, ca de un breloc politic, pentru a vă arăta puterea, pentru a crea presiune și spaimă. Ce ați făcut pentru argeșeni?!

Ați dat amenzi în instituțiile publice, care vor fi plătite tot din banii argeșenilor, dar nu ați rezovat nicio problemă și nici n-ați venit cu soluții. Ați făcut abuz de putere, excez de zel și multă publicitate pentru nimic”.

Prefectul Perianu, reacție la pachet cu partidul

Așa cum era de așteptat, PNL Argeș a anunțat că susține inițiativele prefectului. Îi acuză pe cei din PSD că fac jocuri politice (oare doar ei?), dar și pe cei din conducerea CJ Argeș că nu a rezolvat problemele din spitale.

Perianu, evident, se apără de acuzațiile colegului din Palatul Administrativ. Spune că totul s-a făcut în urma sesizărilor venite din partea cetățenilor. Și el, la fel ca partidul – ar fi fost culmea să nu – aruncă pisica moartă în curtea CJ-ului (condus de PSD).

Între noi și dumneavoastră fiind vorba, locul pisicii este fix acolo – în curtea Consiliului Județean, care – așa cum am mai precizat, are spitalele din județ în subordine.

„Sunt aici în calitate de prefect și vreau să transmit clar faptul că îmi voi face treaba, chiar dacă pare că acest lucru deranjează conducerea Consiliului Județean Argeș.

Mesajul meu este unul ferm, în sistemul medical argeșean sunt probleme mari și acest lucru nu mai poate continua”, a spus, printre altele, prefectul.

Era nevoie de verificări în spitale? Clar era! Chiar dacă sunt medici buni, chiar dacă s-a investit și se investește, mai e mult până departe. Iar argeșenii au nevoie de servicii medicale de calitate!

Și-a făcut prefectul treaba?  – Da! Însă, își face Perianu imagine pe seama acestor controale? Își face! Pentru că, sinceri să fim, cu amenzile date nu va dispărea igrasia din Secția de Ginecologie a Județeanului.

A „mirosit” subprefectul că poate, măcar puțin, să valorifice situația? Normal!

Ei rămân cu funcții, argeșenii cu circul!

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3