EcoMoto 930×122

colegiul i c brătianu

Chiar la festivitate! Anunț uluitor la Colegiul „Ion. C. Brătianu”!

Chiar la festivitate! Anunț uluitor la Colegiul „Ion. C. Brătianu”!

Citiți și: Exclusiv. ,,Nava-amiral” – Colegiul „Brătianu”, gazda unui eveniment de elită

A sunat clopoțelul și la prestigiosul colegii Ion.C. Brătianu din Pitești. La fel ca în toate unitățile de învățământ din județul nostru. O zi importantă. Deopotrivă pentru cadrele didactice, elevi și părinții acestora.

Citiți și: Deosebit la ,,Brătianu”: ,,Suntem și devenim ceea ce gândim!”

Decență

Evenimentul deschiderii noului an școlar a fost pregătit cu minuțiozitate la colegiul de elită. Primul dintre toate prin performanțele elevilor și felul aparte în care „se face carte”. Festivitatea s-a desfășurat în curtea interioară a colegiului. Flori, baloane, imn propriu, emoții. Mai ales pentru „boboci”. Însă decența a fost cuvântul de ordine.

Urări

Pe scena improvizată a urcat reprezentantului guvernului, prefectul Radu Perianu. Viceprimarul Piteștiului, Gelu Tofan a fost și el prezent alături de conducerea colegiului. Ei au urât cele cuvenite în astfel de momente.

Motivațional

Impresionant a fost discursul rostit de directoarea unității de învățământ, prof. Florica Dumitru. A vorbit pe scurt despre istoria glorioasă a colegiului. Trecutul îi „obligă” pe profesorii de astazi să mențină ridicat nivelul procesului de învățământ. Iar pe elevi să țintească sus, cât mai sus. Prin seriozitate și ambiție. Iar condițiile pe care le au la „Ion. C. Brătianu” sunt ireproșabile.

Elevi străluciți

Se știe că în cadrul colegiului există și clase de gimnaziu: V – VIII. Cei mai buni elevi din județ „se bat” an de an pentru a reuși să intre în acest ciclu de învățământ la „Ion. C. Brătianu”. Locurile sunt extrem de limitate și reușesc cei mai buni dintre cei buni, examenul de admitere fiind drastic.

Gimnaziu de excepție

Exact pe acești elevi din clasele V-VIII i-a evidențiat directoarea Florica Dumitru în timpul discursului de astăzi. Își dau silința să învețe bine și la examenul din clasa a VIII-a să obțină note care să le permită admiterea la colegiu.

Cifre care vorbesc

„Din cei 273 de boboci, 29 de elevi s-au format aici, au parcurs gimnaziul la noi!” A fost anunțul care a uimit auditoriul. Cifre care vorbesc de la sine.

Despre cadrele didactice, despre elevi, despre tot ceea ce se întâmplă între zidurile acestui colegiu emblematic pentru județul nostru.

Chiar la festivitate! Anunț uluitor la Colegiul „Ion. C. Brătianu”!

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

6 comentarii

  • Cosmin spune:

    N-au niciun merit profesorii de acolo, mai ales, ca în ultimii ani, s-au transferat acolo, politic , tot felul de profesori de pe la periferia și orașului. Meritul este al părinților pentru ca-i meditează pe elevi de mici. Același colectiv didactic dacă l-ai pune sa predea la un liceu tehnologic, ar inregistra rezultate 0 sau aproape de 0 la bacalaureat. E valabilă și reciproca

  • Mihaela spune:

    Foarte adevărat! Meritul este exclusiv al elevilor care fac buzunarele grase meditatorilor! Nu se face nicio carte, nu va mai umflați în pene degeaba!!!

  • . spune:

    Dragă Cosmin, de ce nu sunt așa rezultate și in restul școlilor dacă tot e “meritul” părinților?

  • Cris spune:

    Rezultatele venite din memorat sunt irelevante.Ne-o dovedește din plin realitatea…Nici o școală din Romania nu creează verticalitate,caracter și simțul dreptății.De pe acum sunt doar niște ratați (dar părinții nu vor să vadă,unii fiind la fel)care învață ca banda de magnetofon pt nota.Actualii politicieni sunt tot foști fruntași pe întrecerea socialistă,ca ăștia mici și se vede.Nu-s in stare sa creeze un sistem funcțional niciunde in tara ,in care instituțiile să-și facă treabă,sa se controleze una pe alta,sa aibă venituri după importanta și rezultate,să aibă proiecte care converg,să facă ceva util și durabil,etc,etc.Vb mari pt oameni cu creier puțin.Rezultate nu însemna memorare ci capacitate de judecată…și REZULTATE REALE,PALPABILE

  • LP spune:

    Doar rautate si venin! Acestia suntem si vrem recunoastere? Va doare, in loc sa va bucure, faptul ca avem un liceu unde, asa cum este firesc, parintii ( pentru ca sunt copiii dumnealor) impreuna cu profesorii educa si formeaza tineri de exceptie in multe domenii, cum ar fi: cercetare, avocatura, medicina si nu in ultimul rand automatica, arhitectura? Din generatia fiicei mele, toti sunt realizati, la inceput de cariere, oameni seriosi si perseverenti, apreciati fiecare acolo unde a ales sa se dezvolte ca oameni si profesionisti si mai mult decat atat, pastreaza relatii frumoase si se revad cu drag cu dascalii lor!
    Felicitari si cele mai bune rezultate si in noul an!

  • Pentru spune. spune:

    Dragă spune, la restul școlilor nu au părinții bani de meditații!!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90