Eurial 930 x 122

colegiul i c brătianu

Chiar la festivitate! Anunț uluitor la Colegiul „Ion. C. Brătianu”!

Chiar la festivitate! Anunț uluitor la Colegiul „Ion. C. Brătianu”!

Citiți și: Se intervine în Pădurea Trivale! Ce se întâmplă de fapt!

A sunat clopoțelul și la prestigiosul colegii Ion.C. Brătianu din Pitești. La fel ca în toate unitățile de învățământ din județul nostru. O zi importantă. Deopotrivă pentru cadrele didactice, elevi și părinții acestora.

Citiți și: Radu Perianu: Județul Argeș trebuie să fie capitală regională!

Decență

Evenimentul deschiderii noului an școlar a fost pregătit cu minuțiozitate la colegiul de elită. Primul dintre toate prin performanțele elevilor și felul aparte în care „se face carte”. Festivitatea s-a desfășurat în curtea interioară a colegiului. Flori, baloane, imn propriu, emoții. Mai ales pentru „boboci”. Însă decența a fost cuvântul de ordine.

Urări

Pe scena improvizată a urcat reprezentantului guvernului, prefectul Radu Perianu. Viceprimarul Piteștiului, Gelu Tofan a fost și el prezent alături de conducerea colegiului. Ei au urât cele cuvenite în astfel de momente.

Motivațional

Impresionant a fost discursul rostit de directoarea unității de învățământ, prof. Florica Dumitru. A vorbit pe scurt despre istoria glorioasă a colegiului. Trecutul îi „obligă” pe profesorii de astazi să mențină ridicat nivelul procesului de învățământ. Iar pe elevi să țintească sus, cât mai sus. Prin seriozitate și ambiție. Iar condițiile pe care le au la „Ion. C. Brătianu” sunt ireproșabile.

Elevi străluciți

Se știe că în cadrul colegiului există și clase de gimnaziu: V – VIII. Cei mai buni elevi din județ „se bat” an de an pentru a reuși să intre în acest ciclu de învățământ la „Ion. C. Brătianu”. Locurile sunt extrem de limitate și reușesc cei mai buni dintre cei buni, examenul de admitere fiind drastic.

Gimnaziu de excepție

Exact pe acești elevi din clasele V-VIII i-a evidențiat directoarea Florica Dumitru în timpul discursului de astăzi. Își dau silința să învețe bine și la examenul din clasa a VIII-a să obțină note care să le permită admiterea la colegiu.

Cifre care vorbesc

„Din cei 273 de boboci, 29 de elevi s-au format aici, au parcurs gimnaziul la noi!” A fost anunțul care a uimit auditoriul. Cifre care vorbesc de la sine.

Despre cadrele didactice, despre elevi, despre tot ceea ce se întâmplă între zidurile acestui colegiu emblematic pentru județul nostru.

Chiar la festivitate! Anunț uluitor la Colegiul „Ion. C. Brătianu”!

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti
570 X 90 POSADA 3