EcoMoto 930×122

nereguli

Pitești. E grav! Ministrul Sănătății, sesizat pentru ce s-a găsit la Județean!

Pitești. E grav! Ministrul Sănătății, sesizat pentru ce s-a găsit la Județean!

Citiți și: Mari nereguli în unități de învățământ! Amenzi uriașe și dosare penale

„Concluziile preliminare ale controlului de la Spitalul de Urgență Pitești au fost transmise către Ministerul Sănătății!

L-am sesizat pe ministrul sănătății cu cele constatate de echipele de verificare. Controlul la Spitalul Județean Pitești continuă.

Citiți și: Perianu îi vrea locul lui Mînzînă! Este oficial!

Am dispus în această dimineață constituirea a două echipe suplimentare pentru a verifica Spitalul Câmpulung și Spitalul Costești.

O spun clar: nu voi ezita să sesizez toate instituțiile statului pentru neregulile din sistemul medical argeșean.

O parte dintre nereguli au fost făcute publice. Totodată, am transmis și faptul că la Secția Psihiatrie a Spitalului de Urgență Pitești mai mulți pacienți erau tratați într-un salon amenajat în clădirea tehnică!

Salonul cu 6 paturi era amenajat într-un imobil care adăpostește centrala termică, magazia, fără să existe autorizație de securitate la incendiu.

Salonul are un perete comun cu centrala termică și un alt perete comun cu magazia. 3 femei erau internate la momentul controlului.

Salonul a fost amenajat cu acceptul managementului unității spitalicești, motiv pentru care ISU a sancționat cu un avertisment managamentul Spitalului Județean de Urgență Pitești pentru că a pus în funcțiune și a continuat funcționarea aceste locații ce nu avea aviz.

Pitești. E grav! Ministrul Sănătății, sesizat pentru ce s-a găsit la Județean!

Tot la Psihiatrie, s-a constatat că pe mai multe holuri nu erau asigurate căile de acces pentru o evacure rapidă în caz de urgență. A fost dată o amendă în valoare de 2500 de lei.

La Boli Infecțioase, mai multe aparate electrice nu erau exploatate corespunzător, a fost aplicată o sancțiune de către ISU în valoare de 500 de lei.

În mai multe secții, ATI, Neurochirurgie, Chirurgie Vasculară, ușile saloanelor au o lățime mai mică decât cea a paturilor mobile. Acest lucru creează o dificultate în cazul în care ar fi nevoie de evacuarea pacienților într-o situație de urgență.

Tot din raportul ISU- tabloul electric general aflat în subsolul Spitalului de Urgență Pitești este într-o stare avansată de coroziune și poate fi un risc de incendiu.

Verificări au fost făcute și în Ambulatoriul Spitalului Județean de Urgență Pitești. În cabinetul Ortodonție, unitul dentar prezintă un grad avansat de uzură, motiv pentru care inspectorii DSP au cerut înlocuirea lui. Și în aceeași locație au fost dispuse și măsuri de igienizare.

Aștept rapoartele de control ale tuturor instituțiilor implicate. Din comisie fac parte: DSP, ISU, DSVSA, ITM și CAS Argeș

De asemenea, pe tura de noapte, pe toate Secțiile spitalului nu există personal suficient care să asigure evacuarea în siguranță, în caz de urgență, a pacienților netransportabili sau care necesită sprijin la evacuare”, a informat în urmă cu puțin timp Radu Perianu, Prefectul județului Argeș.

 

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90