Donaris 930 x 122

petarde

Prefect: Avertisment dur! „Nu accept!”. S-au cerut sancțiuni maxime

Prefect: Avertisment dur! „Nu accept!”. S-au cerut sancțiuni maxime

Citiți și: A „plouat” cu amenzi! Patroni argeșeni care au vrut să „fenteze” legea

„Sancțiuni dure pentru cei care vor comercializa materiale pirotehnice interzise prin lege!

Perioada sărbătorilor de iarnă nu trebuie să fie un coșmar pentru oameni și pentru multe animale. Am cerut sancțiuni maxime!

Citiți și: Interzis în 2024: Sancțiuni uriașe pentru orele de liniște la bloc

Orice operaţiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an.

Este prevăzut în lege și vreau să fie un avertisment pentru toți cei care au de gând să vândă sau să cumpere materiale pirotehnice din categoria celor interzise.

Am avut astăzi o ședință de lucru cu toate instituțiile implicate și am cerut ca orice faptă de acest gen să fie sancționată.

Din cauza faimoaselor petarde, în perioada sărbătorilor de iarnă, adulți și copii ajung la spital. Cei mai mulți dintre ei au arsuri pe membre sau sunt răni ce le afectează vederea.

Tot atunci dispar animale din curți pentru că sunt afectate de zgomotul produs de aceste obiecte. În special proprietarii de câini, de dinainte de Crăciun și până după Revelion, sunt nevoiți să ia măsuri speciale ca să nu își piardă animalele de companie.

Prefect: Avertisment dur! „Nu accept!”. S-au cerut sancțiuni maxime

Sunt, din păcate, multe cazuri în care animalele chiar mor din această cauză.

Nu accept distracția unora în detrimentul altor oameni sau al animalelor.

Le transmit argeșenilor cu simț de răspundere că mă bazez pe ei ca parteneri în această luptă! Niciun adult nu are justificare pentru a cumpăra petarde ce ajung apoi la minori”, a transmis astăzi Radu Perianu, prefectul județului Argeș

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90