SMART KIDS 930X122

inspectori

Nereguli în școli! Ce au găsit inspectorii!

Nereguli în școli! Ce au găsit inspectorii!

Citiți și: Ce se va întâmpla în școli, cu elevii? Măsură oficială

Au fost găsite deficiențe în școli de către Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială.

Asta, potrivit unei adrese a Ministerului Educației, document trimis către inspectoratele școlare.

Citiți și: ,,Anul trecut, grupa 2008 era slabă!” Antrenor era Ciobanu, acum secund la FC Argeș

Ministerul solicită să fie eliminate bariere care împiedică accesul la educaţie al persoanelor cu dizabilităţi, conform sursei citate.

„Vă comunicăm că este necesar să întreprindeţi demersurile de accesibilizare adecvată a clădirilor în vederea eliminării barierelor care împiedică accesul la educaţie al persoanelor cu dizabilităţi”, a transmis Ministerul Educației.

Potrivit documentului primit de inspectoratele școlare, deficienţe constatate în urma controlului realizat Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială au fost următoarele:

Nereguli în școli! Ce au găsit inspectorii!

„Lipsa demersurilor necesare pentru aplicarea şi realizarea măsurilor prevăzute în Ordinul ministrului dezvoltării regionale şi administraţiei publice nr. 189/2013 pentru aprobarea reglementării tehnice „Normativul privind adaptarea clădirilor civile şi spaţiului urban la nevoile individuale ale persoanelor cu handicap, indicativ NP 051-2012-Revizuire NP 051-2000;

Lipsa locurilor de parcare rezervate persoanelor cu handicap, configurate şi semnalizate corespunzător;

Accesul în clădire nu este asigurat printr-o semnalizare vizuală şi tactilă, nu există interpret mimico-gestual, accesibilizare pagină de internet.”

Detalii, AICI – Deficiențe găsite în școli de Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială. Ministerul Educației cere eliminarea barierelor care împiedică accesul la educaţie al copiilor cu dizabilităţi – document

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3