930 x122 grota rece

copil

,,Anul trecut, grupa 2008 era slabă!” Antrenor era Ciobanu, acum secund la FC Argeș

,,Anul trecut, grupa 2008 era slabă!” Antrenor era Ciobanu, acum secund la FC Argeș

Citiți și: Mari nereguli în unități de învățământ! Amenzi uriașe și dosare penale

Așa cum v-am precizat într-un material anterior, directorul publicației ePitești a fost înjurat și amenințat de antrenorul FC Argeș Dan Lăcustă.

Cum s-a ajuns aici? 

Publicația noastră l-a contactat pentru un interviu după ce părintele unui copil care a fost antrenat de omul de fotbal a relatat anumite situații prin care ar fi trecut fiul său.

Citiți și: Breaking. Incredibil! Copilul căzut azi de la etaj a mai căzut și acum 3 ani!

Toate detaliile, AICI – Patimile unui părinte și lacrimile unui copil la FC Argeș

Cum de fiecare dată adevărul este undeva la mijloc, era necesar să avem puncte de vedere de la toate părțile implicate.

În momentul în care Dan Lăcustă a fost contactat de ePitești, i-am prezentat subiectul, fără a spune despre ce copil este vorba.

Antrenorul ne-a spus că revine cu un telefon și așa a și făcut.

„Băiatul ăsta despre care vorbiți…”

Lăcustă a revenit cu telefon și a început discuția:

„Referitor la băiatul ăsta despre care vorbiți dumneavoastră… Ăsta mic, D…. ”

L-am întrerupt pe Lăcustă, spunându-i că nu am precizat niciodată numele copilului (nu am fi avut când, prima conversație durase în jur de 1 minut).

„Știu sigur că despre el este vorba. Nu avea cine. Vă spun sigur! El a venit când avea vreo 8 anișori la Dani Coman (n.r. club privat de fotbal, în Pitești). A stat la mine vreo 3 sau 4 ani. După, tatăl lui a luat decizia să îl ia de la Dani Coman, să îl ducă la FC Argeș.

Eu, anul trecut, în vară, am plecat de la Dani Coman la FC Argeș. (…) Am venit, da, odată cu domnul Bogdan Vișan.”

Astfel, după ce Bogdan Vișan a devenit șef la Centrul de Copii și Juniori, la propunerea sa, Lăcustă a venit antrenor la grupele 2008 și 2014, după cum chiar antrenorul confirmă pentru ePitești.

A venit la FC Argeș și cu copii de la clubul privat

La FC Argeș, Lăcustă a făcut câte două loturi la grupa 2008. Iar, odată cu el, de la clubul privat, au venit la Centrul de Copii și Juniori și băieți pe care îi avea la clubul privat.

„Au venit și jucători. Nu numai de la Dani Coman, și din alte părți. 7-8, poate mai mulți de la Dani Coman. Au venit copii de la mai multe cluburi.

– ePitești: Au venit copiii la recomandarea dumneavoastră?

– Da, da!

ePitești: Adică dumneavoastră ați vorbit cu părinții să vină unde sunteți dumneavoastră antrenor?

Nu numai, dar probabil și ei au ales să vină. Ducându-mă eu antrenor, au vrut să vină la FC Argeș. S-au făcut niște selecții, evaluări, la care au participat toți antrenorii. Au rămas 2 echipe…

Le-am spus că rămâne o singură echipă. Băieții care nu rămân, găsim o soluție să meargă în altă parte, la altă echipă unde să joace mai mult”, declară Dan Lăcustă.

„Copilul nu are aptitudini!”

S.D, copilul despre care a scris ePitești anterior, a fost încadrat la a doua echipă a grupei 2008. Părintele ar fi fost nemulțumit de acest lucru, considerând că băiatul său merită să fie la prima echipă.

„Același copil, anul trecut sau acum 2 ani, fiind legitimat la FC Argeș, a cerut foaie să plece în probe la FCSB… Cum adică, ești la FC Argeș și vrei să mergi în probe? 

Copilul ăsta, el a mai fost și la Farul Constanța la probe, a mai fost și la FCSB, a fost de curând și la CSA Steaua…

Oamenii nu l-au oprit acolo. I-am spus părintelui că, din punctul meu de vedere, copilul nu are aptitudini și atitudine pentru sportul de mare performanță”, spune Lăcustă despre băiat.

„Oamenii ăștia nu au ce căuta aici!”

Toate întâmplările au avut loc în anul 2022, când Lăcustă ajunsese la FC Argeș. Antrenorul susține că părintele ar fi avut un comportament inadecvat.

„Este un om problemă, vorbește ce nu trebuie, comenta, era nemulțumit.. copilul lui, copilul lui… Oamenii ăștia nu au ce căuta aici. Este un părinte problemă. Și-a asumat că tace, că nu mai face nimic… (n.r. de exemplu, să vină la antrenamente).

„Când am venit la FC Argeș, era o grupă slabă!”

Dan Lăcustă a preluat grupa de vârstă 2008 de la Paul Ciobanu, nimeni altul decât actualul antrenor secund al FC Argeș. Ne referim desigur la echipa de seniori.

 

,,Eu, când am venit la FC Argeș, trebuie să înțelegeți un lucru: era o grupă slabă, era o grupă slabă! Și 2008…. Eu am făcut o selecție. Ne străduim să facem niște lucruri.”, mai punctează antrenorul,

„S-a dus la Drăgușin! S-a dus degeaba!”

Revenind la situația cu părintele care ne-a semnalat problemele cu care s-ar fi confruntat copilul său, antrenorul are o altă părere. Susține chiar că ar fi fost amenințat de tatăl micului jucător.

Astă vară (n.r. în 2022) am făcut niște evaluări, toți, nu numai eu. Nu numai eu mi-am dat părerea. Eu puteam de anul trecut să opresc 1-2 copii. Îi opresc pe toți. Și el a plecat, ăsta mic. Juca la echipa a doua, părintele nu, că e de prima echipă. I-am zis că e mai bine la grupa a doua, joacă mai mult.

Le-am spus la club, i-am spus lui Bogdan (n.r. Vișan), după ce părintele m-a amenințat, că nu mai are ce să caute (n.r. copilul) la grupa mea.

S-a dus, s-a plâns. I-am zis să nu mai vină la 2008. S-a dus să se antreneze cu 2007. Clubul a luat decizia să se antreneze (n.r. copilul) cu 2007. Eu nu l-am mai primit. Le-am spus că îmi asum că este un părinte problemă. S-a dus la 2007, la Drăgușin. S-a dus degeaba!”, spune antrenorul.

Copii de la privat, la prima echipă la FC Argeș

Precizăm că l-am întrebat pe Dan Lăcustă și câți dintre copiii care au venit de la privat au rămas la FC Argeș după selecție. Și cel mai important, câți dintre ei au fost la prima echipă a grupei de vârstă 2008.

„Au mai și plecat din ei.. nu știu acum să vă dau, au și plecat, au și rămas. 50-50. Au plecat, au rămas”.

Iar în ceea ce privește numărul celor care au rămas la prima echipă, Lăcustă a evitat un răspuns: „O să vă spun, o să mă uit pe tabele, o să vin cu un răspuns pertinent, diseară vă spun”.

Evident, nu a mai avut loc nicio discuție!

„Nu înseamnă că meritau să fie la club!”

Ulterior, am insistat să aflăm care erau problemele cu grupa preluată de la Paul Ciobanu. De ce era o grupă atât de slabă, în condițiile în care antrenorul lor a ajuns secund la echipa mare.

„Nu foarte slabă… nivelul grupei era un nivel modest… ăsta este răspunsul. Paul Ciobanu este antrenor la echipa mare, antrenor secund… (…)

Sunt mai mulți factori, nu înseamnă că Paul era de vină că echipa era la un nivel modest (…)  Copiii ăia erau acolo, asta nu înseamnă că ei meritau să fie la club. Ăsta este adevărul, nivelul era modest la grupa 2008”, a mai spus, în exclusivitate pentru ePitești, Dan Lăcustă.

Discuția cu antrenorul Dan Lăcustă a continuat spre o altă direcție. L-am întrebat de ce a plecat de la clubul privat, în ce relații a rămas cu Dani Coman și, care ar fi situația sa în eventualitatea în care Coman ar ajunge la FC Argeș, după cum se vehiculează în spațiul public.

„Au mai fost propuneri să vin la FC Argeș”

„Au mai fost propuneri să vin la FC Argeș și acum 2 ani, am refuzat. Oferta a fost prea din scurt… la un an distanță a venit oferta asta și am considerat că a fost momentul să plec. Și pentru mine, și pentru copii… altă oportunitate.

Ușor nu le-a fost (n.r. să plece de la clubul privat)… Mă pun în locul lui. Îl respect, consider același lucru și din partea lui”, a spus antrenorul.

„E alegerea clubului, rolul meu este de antrenor. (…) Important este să fie bine clubului. Eu mai am contract până în vara anului 2024”. – a spus Lăcustă despre o eventuală sosire a lui Coman la FC Argeș.

„El nu merită să fie la FC Argeș”

La finalul discuției i-am mulțumit pentru disponibilitate și i-am apreciat activitatea și l-am rugat, dacă mai are ceva de transmis, să o facă.

„Vreți să vă spun ceva? Îi face rău copilului… Știți cum se numesc părinții ăstia în Italia? Părinți de deszăpezire, încearcă să-i netezească drumul copilului…Nu, lasă-l pe el!

E vorba de merit în țara asta, asta e problema. El nu merită să fie la FC Argeș”. – a spus Lăcustă despre părintele fostului său jucător de la cluburile Dani Coman și FC Argeș.

Discuția cu antrenorul Dan Lăcustă a fost una normală, în mare parte. Ca între un jurnalist și un intervievat. Fără jigniri. Însă, finalul pur și simplu ne-a șocat.

Dan Lăcustă a înjurat și amenințat directorul ePitești, cel care a realizat interviul. Toate informațiile, pe larg, în cursul zilei de azi!

Eco moto 555×222

Comentarii

6 comentarii

  • Ionut spune:

    De când a venit Vișan și la Lăcustă la Fc. Argeş au distrus toți copii. Ei au venit împreună cu toți copii de la Privat și la Fc. Argeş au devenit ,Grupa 1 Elite’ și cei vechi au fost dați la o parte și le-au pus și taxa lunară. Acești indivizi fac pe marii Antrenori doar pt bani nu pt clubul Fc, ei se antrenează și separat față de celelalte grupe, unul la Tablierul și Vișan la Foita. Cei care conduc clubul Fc nu înțeleg ca vor rămâne fără copii ca la anul vor pleca înapoi dar tot cu copii după ei. Acești 2 antrenori nu fac decât să stoarcă părinții de bani, cine a mai pomenit de când e clubul să plătești 300 lei pe lună de copil să faci antrenamente la Foita și 60 lei ședința de antrenament separat cu Vișan și tu joci 4+1 și 6+1 chiar nu se sesizează nimeni de la Primărie

  • Dan spune:

    Este foarte simplă problema,Vișan și cu Lăcustă au venit de la Privat împreună cu copii la Fc. Argeş și au devenit grupa1 iar fraierii care au plătit 5-6 ani taxe, turnee etc au devenit grupa 2 și le-a pus și taxa.Cand vor pleca vor pleca tot cu copii și Fc. Argeş va rămâne fără copii ca mulți au plecat la alte cluburi

  • Allex spune:

    Visan este oarecare ruda cu … !! Sa vedeți câți ….pentru fiecare jucător și unde ajung defapt acești ….Totul este numai pe pile și … !

  • Lala gool spune:

    Nu va mai supărați dragi părinți ce se face acu se făcea și acu 20 de ani cu dinastia Jegonschi.Cate meciuri are Oprița la echipa mare a lui FC Argeș va spun nici 1 am făcut junioratul acolo știu ce se întâmplă și apropo avea băiatul meu 7 ani am vrut sa-l duc la Marele Antrenor Șarpe și ma întrebat unde a mai jucat la 7 ani Dumnezeule Murinio huidu după voi

  • Minca marian spune:

    daca parinti nu sunt multumiti de antrenori pot sa i transfere unde doresc ei nu toti jucatori pot sa ajunga mari fotbaliști sau valori de mariile cluburi cand nu sunt multumiti dau vina pe antrenori copii lor nu am nici o vina sunt fete mari ce sa zic din 10000 de copii daca ies 2 talente

  • Irinel spune:

    Bună ziua. Domnule draga copii vor sa joace la FC Argeș pentru ca este o echipa cu posibilități, o echipa care are la dispoziție cam tot ce se cere la un club de fotbal, lucru pe care academie din oraș nu sinle permit. Pentru simplu motiv ca nu au un astfel de buget ca cel al lui FC Argeș, buget la care contribuie în mare parte primăria, unde toți plătim taxe si impozite. De ce nu finanțează primăria in mod egal toate academie din județu, si atumci veți vedea ca vor fi multe echipe unde copii chiar vor juca fotbal. Dar asa, ei nu pot juca decât pentru fc arges. Aici nu se plătește taxa, echipamentele sunt gratis, arbitrajele la meciuri gratis, si tot ce tine de transportul copiilor la meciuri si turnee.
    Nu știu dacă dumneavostra știți cat costa lunar sa tii un copil la fotbal. E normal ca toți sa avem pretenția ca copilul nostru sa beneficieze de aceste lucruri, fiind echipa orașului nostru. Eu nu spun ca au unii sau ceilalți dreptate, fiecare parte are bucata ei de subiectivism, dar cred ca singurul criteriu de selecție ar trebui sa fie valoarea copilului. Se poate verifica oricând acest lucru, pentru ca copii de la fc arges sunt monitorizați constat si se face câte o fisa de aptitudini pentru fiecare copil im urma unor teste. Deci antrenori pot pune la dispoziția presei dacă se vrea fisa de evaluare a jucătorului si acolo se vede dacă avea sau nu mai multa valoare decât cei care joaca la prima echipa.
    Restul e can can. In orice domeniu din România, banul, politica si cunoștințele influențează categoric, chiar fara sa vrei in luarea de decizii.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3