EcoMoto 930×122

bogdan minciunescu

Răsturnare de situație în cazul bulevardului Pardon din Câmpulung

Răsturnare de situație în cazul bulevardului Pardon din Câmpulung

Citiți și: Apare o nouă Centură ocolitoare în Argeș!

Subprefectul Bogdan Minciunescu (PSD) a susținut azi o declarație de presă în care a anunțat că refuză să semneze recursul în cazul bulevardului Pardon din Câmpulung.

Citiți și: Argeș. Un Citroen a luat foc: Intervenție de urgență!

Acesta a fost rechemat de către Ministerul de Interne din concediul de odihnă în care se afla, deoarece prefectul Radu Perianu (PNL) se afla deja în concediu de odihnă, iar celălalt subprefect, Ciprian Neculăescu (PSD) a intrat în concediu medical.

Cel mai fierbinte subiect al zilei era faptul că astăzi se împlinește termenul până la care Instituția Prefectului ar fi trebuit să facă recurs la o decizie a Tribunalului care anulase, în primă instanță, un ordin al prefectului Perianu prin care se blocau lucrările de reabilitare a bulevardului pe motiv că nu era în regulă autorizația de construire în cadrul acestui proiect de reabilitare a bulevarudlui Pardon.

În consecință, subprefectului Bogdan Minciunescu i-a revenit ingrata misiune de a lua o decizie, fiind înlocuitor al prefectului.

Iar Bogdan Minciunescu a decis să NU semneze recursul.

„Mă aflu în fața dvs. în calitate de înlocuitor al prefectului județului Argeș. Astăzi este ultima zi în care Instituția Prefectului poate înainta recurs la sentința civilă a Tribunalului Argeș privind Bulevardul Pardon din municipiul Câmpulung Muscel.

Vă informez că am decis să NU formulez recurs.

Repet! Să NU formulez recurs!

Această decizie am luat-o în primul rând având în vedere interesul câmpulungenilor și ținând cont de motivarea instanței care arată că interesul public este prioritar.

Citez din motivarea instanței: Nu în ultimul rând, instanța apreciază ca fiind pertinente și apărările promovate cu referire la principiul proporționalității, apreciind că, în raport de data emiterii actului și față de data formulării prezentei cereri, la mai bine de doi ani de la emiterea sa, dat fiind și împrejurarea că lucrările executate în baza acesteia sunt aproape de finalizare, măsura anulării autorizației de construire nu ar fi nici pe departe o măsură oportună ci, din contră, o măsură total inadecvată, care ar fi de natură a afecta negativ interesul public, precum și interesele particularilor care locuiesc sau desfășoară activități comerciale în această zonă vizată de prezentele lucrări. Am încheiat citatul.

Iată că Instanța a apreciat caracterul neîntemeiat și a respins acțiunea.

Cu toate acestea, în măsura în care domnul prefect consideră oportun să introducă recursul, are posibilitate să o facă în cursul zilei, semnând actele, așa cum ar fi putut să o facă înainte să plece în concediu de odihnă, știind că în această perioadă este termen limită pentru recurs.

În condițiile în care domnul prefect, care a inițiat acest demers în instanță, a preferat să plece în concediu de odihnă, eu mi-am asumat această responsabilitate și o fac cu tărie pentru binele câmpulungenilor și cu credința că respect litera și spiritul legii. Este convingerea mea sinceră că fac ceea ce trebuie.

Nu fac nici jocul domnului prefect, nici jocurile doamnei Elena Lasconi, ci pur și simplu înțeleg să apăr, în limitele legii, interesele cetățenilor din municipiul Câmpulung.

Vă mulțumesc pentru atenție! Vă urez o zi frumoasă și sărbători liniștite!” – aceasta a fost declarația de presă făcută azi de către subprefectul Bogdan Minciunescu.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90