930 x122 grota rece

campulung

Argeș: Peste 85.000.000 de euro pentru modernizarea a 37,6 km din DN 73!

Argeș: Peste 85.000.000 de euro pentru modernizarea a 37,6 km din DN 73!

Citiți și: Argeș. Cumplit! Și-a bătut mama! A lovit-o cu pumnii și picioarele

Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean și al PSD Argeș, a anunțat astăzi semnarea contractului pentru modernizarea tronsonului DN73 dintre Câmpulung (județul Argeș) și Fundata (județul Brașov).

Proiectul vizează un sector de 37,6 km și include:

Citiți și: Minunat: Investiție de 2,4 milioane euro la Spitalul din Pitești

-refacerea straturilor de asfalt,

-lărgirea carosabilului la minim 7 metri,

-reabilitarea sau reconstruirea a 7 poduri și 89 de podețe,

-resistematizarea a 5 intersecții

-și reamenajarea a 1.300 de accese la proprietăți.

Argeș: Peste 85.000.000 de euro pentru modernizarea a 37,6 km din DN 73!

Ion Mînzînă a subliniat importanța acestei investiții pentru infrastructura județului Argeș, mulțumind ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, pentru sprijin.

Proiectul, care va costa peste 426 de milioane de lei, va dura 18 luni.

Și va include lucrări esențiale de consolidare a terenurilor afectate de alunecări și cedări ale terasamentelor.

La finalizare, toate elementele de siguranță rutieră, inclusiv semnalizările și marcajele, vor fi refăcute pentru a asigura un trafic mai sigur și mai eficient.

Conform unui comunicat de presă al PSD Argeș:

Ion Mînzînă: Încep lucrările de modernizare a DN73 pe tronsonul Câmpulung – Fundata!

Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean și al PSD Argeș, anunță că a fost semnat contractul pentru modernizarea DN73 Pitești – Brașov pe tronsonul cuprins între Câmpulung (județul Argeș) și Fundata (județul Brașov).

Lucrările vor cuprinde un sector de 37,6 km și includ refacerea completă a straturilor de asfalt și lărgirea carosabilului la minim 7 metri. Proiectul prevede, de asemenea, reabilitarea sau reconstruirea a 7 poduri și 89 de podețe de-a lungul traseului. Vor fi resistematizate 5 intersecții cu drumuri laterale și reamenajate aproximativ 1.300 de accese la proprietăți.

”Modernizarea tronsonului Câmpulung – Fundata este un proiect extrem de important și confirmă o dată în plus angajamentul nostru de a asigura o infrastructură de transport adecvată în județul Argeș. Am colaborat și colaborăm foarte bine cu ministrul Transporturilor, social-democratul Sorin Grindeanu, căruia îi mulțumesc pentru implicarea în acest nou proiect mult așteptat de către argeșeni. Investițiile în infrastructura de drumuri naționale din Argeș – fie că este vorba despre construcția de drumuri noi de mare viteză sau de reabilitarea drumurilor existente – sunt la un nivel fără precedent și vom continua să alocăm resurse în acest sens.”, a declarat Ion Mînzînă.

Un aspect critic al proiectului de față îl reprezintă lucrările de consolidare necesare pentru stabilizarea zonelor afectate de alunecări de teren și cedări ale terasamentelor.

La finalizarea lucrărilor, vor fi refăcute toate elementele de semnalizare, marcaje și indicatoare rutiere, precum și toate măsurile necesare pentru siguranța rutieră.

Proiectul tehnic este deja avizat și există autorizația de construire.

Modernizarea DN73 este așteptată să îmbunătățească semnificativ condițiile de trafic și să crească siguranța rutieră în această zonă.

Contractul are o valoare de peste 426 de milioane de lei.

Termenul de finalizare fiind de 18 luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor.

Puteți lăsa comentarii la acest articol pe FACEBOOK, AICI

Foto: Descriptiv

Kaia 555×222
570 X 90 CAPRA 3