930×122 CAPRA 5

bani

Avertisment! Risc mare să dispară banii din conturi!

Avertisment! Risc mare să dispară banii din conturi!

Citiți și: Bani pentru milioane de români! Se întâmplă astăzi!

Infractorii informatici continuă să facă victime pe bandă rulantă în România, la început de 2023.

Printre cei vizați se numără cetățenii care utilizează frecvent cardul pentru cumpărături în online.

Citiți și: Se dau sute de lei de la stat până la sfârșitul lunii!

Mihai Rotariu, manager Direcția Comunicare, Marketing și Media din cadrul Directoratului Național de Securitate Cibernetică – DNSC, este cel care a lansat avertismentul.

„Chiar dacă perioada sărbătorilor s-a încheiat, infractorii cibernetici continuă să vizeze utilizatori din România prin atacuri de tip phishing.

Metoda preferată de propagare este e-mail-ul, iar mesajele-capcană sunt din ce în ce mai bine scrise în limba română. Astfel, aceste tentative de fraudă devin mai credibile, iar potențialele victime pot cădea mai ușor în capcană, dacă nu respectă recomandările esențiale de securitate a datelor online.

Verificați mereu sursa reală a mesajului, evitați accesarea link-urilor din astfel de mesaje nesolicitate și nu furnizați date sensibile la cerere, în urma unor notificări venite pe mail, sms sau social media! Banca nu îți va cere niciodată să-ți validezi datele astfel”, a declarat Mihai Rotariu.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3