930×122 CAPRA 5

balon

Balon suspect deasupra României. Au acționat avioane militare

Balon suspect deasupra României. Au acționat avioane militare

Citiți și: Cutremur semnificativ în România! Seismologii au dat ALERTA!

Un balon suspect a fost detectat de radarele Ministerului Apărării Naționale deasupra României, astăzi, în jurul prânzului.

Obiectul zburător a fost identificat în zona de sud-est a ţării. Două MIG-uri au fost trimise în întâmpinarea sa.

Citiți și: Crunt: Un militar a pierit la doar 35 de ani! Soția lui murise când a născut

„Sistemul de supraveghere aeriană al Forțelor Aeriene Române a detectat marți, 14 februarie, în jurul orei 12.30, o țintă aeriană de dimensiuni mici, având caracteristicile de evoluție asemănătoare unui balon meteorologic, care evolua la o altitudine de circa 11.000 de metri în spațiul aerian național, în Sud-Estul României.

Autoritățile române au aplicat toate procedurile standard de la momentul detectării obiectului, iar două aeronave MiG-21 LanceR ale Forțelor Aeriene Române din serviciul de luptă Poliție Aeriană sub comandă NATO au decolat de pe Baza 86 Aeriană Fetești, în jurul orei 12.40, fiind direcționate către zona unde a fost semnalată ținta aeriană.

Echipajele celor două aeronave nu au confirmat prezența țintei aeriene, nici vizual, nici pe radarele de bord. Aeronavele au fost menținute în zonă aproximativ 30 de minute, pentru clarificarea deplină a situației aeriene, după care au revenit pe baza aeriană.

Forțele Aeriene Române monitorizează permanent, în cooperare cu forțele Aliate, spațiul aerian național și zona din proximitate”, arată Ministerul Apărării Naționale într-o precizare de presă.

Foto: Balonul distrus în SUA, sursă captură Twitter

Donaris 555×222

Comentarii

New Profesional Consult 570×90