New Profesional Consult 930 x 122

bani

Bani de la stat anual pentru persoanele cu handicap

Potrivit unei propuneri legislative adoptate marți la Senat, persoanele cu handicap o să beneficieze anual de bani de la stat, sub forma unor tichete de valoare scrie avocatnet.ro

Citiți și: Românii vor trebui să plătească de două ori contribuția la sănătate!

Banii vor fi acordați la recomandarea medicului de familie sau a medicului specialist și vor fi putea fi folosiți pentru recuperare sau reabilitare.

Concret, aceste persoane vor beneficia de șase tichete de valoare pentru terapia bazată pe sport, în funcție de diagnosticul principal și de fiecare dizabilitate, pentru asigurarea asistenței de recuperare/ reabilitare, potrivit sursei citate.

Citiți și: Bani de la stat pentru sute de elevi argeșeni!

Valoarea tichetelor va fi stabilită și actualizată anual, prin hotărâre de Guvern, și va fi suportată integral din Fondul național unic de asigurări sociale de sănătate, prin casa de asigurări de sănătate de care aparține persoana cu handicap.

Condițiile de acordare, utilizare și decontare a tichetelor urmează să fie aprobate, printr-un ordin comun al ministrului sănătății și a celui al muncii.

Persoanele cu handicap ar urma să beneficieze de acest sprijin din 2023.

Foto principal: descriptiv

555 X 222 CAPRA

Comentarii

4 comentarii

 • Simona spune:

  Păi, bine – bine, dar de ce doar pentru recuperarea prin sport? Și ce anume condiții trebuiesc îndeplinite și care ar fi instituțiile unde se pot face aceste terapii prin sport?

 • Ciure Emilia spune:

  Iar se dă ceva prin intermediul altcuiva???
  Ne-am săturat de ajutoare prin milogire. Păi dacă avem dosare în regulă la DAS care este implicarea medicului de familie ? Gradul de handicap este stabilit de o comisie și acum poate decide doar o persoană????

 • Marin Marioara spune:

  Mai bine ati da contravaloarea in bani deoarece sunt multe investigatii care le platim deoarece nu au fonduri sau trebuie sa astepti cu lunile pentru o programare.

 • Preda Mirela spune:

  Si cei dare nu fac recuperare de sunt imobilizati la pat ce fac nu mai primesc nimic? Vac ca si cu tichetele de la Primarie nu mi se pare corect daca au ceva si vor sa ajute sa ajute nu tichete nu recuperare!

SMART KIDS 570×90