930 x122 grota rece

accize

Bani de la stat pentru aceste persoane, până la sfârșitul anului!

Bani de la stat pentru aceste persoane, până la sfârșitul anului!

Citiți și: Așa ceva mai rar: O fată a furat banii părinților și a pus $ falși în loc!

Statul acordă un nou sprijin financiar pentru mii de români.

Potrivit premierului Marcel Ciolacu, banii vor fi oferiți până la finalul anului.

Citiți și: Bani de la stat pentru elevi și studenți!

Acesta a anunțat că Guvernul va restitui operatorilor de transport rutier, licenţiaţi în România, jumătate din creşterea accizei la motorină.

Vor beneficia peste 4.000 de transportatori de acest sprijin, până la încheierea anului.

,,Astăzi vom decide să compensăm şi creşterea accizei la motorină (…).

Concret, Guvernul va restitui operatorilor de transport rutier, licenţiaţi în România, jumătate din creşterea accizei la motorină.

În total, peste 4.000 de transportatori vor beneficia de acest sprijin până la sfârşitul anului”, a afirmat Marcel Ciolacu, joi, în debutul şedinţei Guvernului, scrie Antena 3 CNN.

Ce condiții trebuie să îndeplinească persoanele eligibe:

Bani de la stat pentru aceste persoane, până la sfârșitul anului!

,,a) deţin licenţă comunitară eliberată în România;

b) deţin cel puţin un vehicul eligibil;

c) nu sunt declaraţi inactivi potrivit prevederilor Legii nr.207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările şi completările ulterioare, sau nu se află în inactivitate temporară, înscrisă în registrul comerţului, potrivit legii;

d) nu beneficiază de alte compensaţii pentru activitatea de transport desfăşurată cu vehiculele eligibile, cu excepţia celor care efectuează transport public local de persoane;

e) nu au fost emise împotriva lor decizii de recuperare a unui ajutor de stat sau, în cazul în care asemenea decizii au fost emise, acestea au fost executate conform prevederilor legale în vigoare;

f) alimentează vehiculele eligibile de la staţiile de distribuţie ale operatorilor economici înregistraţi potrivit Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, în calitate de comercianţi en détail de produse energetice sau de la parteneri contractuali care au ca furnizori staţiile de distribuţie anterior menţionate, utilizând un card de gestiune a alimentărilor sau un inel emiţător/receptor sau din rezervoarele pentru consum propriu deţinute la punctele lor de alimentare sau de parteneri contractuali care deţin rezervoare, prin intermediul unor dispersoare electronice pentru distribuţie”, potrivit datelor transmise de către oficialii ministerului Finanţelor.

Ministerul Finanţelor anunţă că operatorul economic poate depune o cerere de compensare a creşterii accizei la motorină pentru un trimestru calendaristic.

Adică în primele 30 zile ale trimestrului următor celui pentru care se solicită plata ajutorului de stat.

Foto: Descriptiv/playtech.ro

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3