930×122 CAPRA 5

bani

Bani de la stat pentru cei peste 14 ani!

De la împlinirea vârstei de 14 ani, persoanele cu domiciliul în România vor primi câte un voucher în valoare de 200 de lei, pe care îl vor putea folosi pentru a urma cursuri de prim-ajutor, potrivit unui proiect legislativ înregistrat la Senat pentru dezbatere, arată Avocatnet.ro.

Citiți și: Doi puștani au dat-o în bară! Sancțiuni pe măsura faptelor

Proiectul de lege aflat în dezbaterea senatorilor stabilește că se va acorda “câte un voucher pentru cursuri de prim-ajutor de bază pentru toate persoanele în vârstă de cel puţin 14 ani, cu domiciliul în România”.

Valoarea voucherului amintit va fi de 200 de lei şi va putea fi actualizată anual, prin hotărâre de Guvern, cu rata inflaţiei.

Citiți și: Bani pentru milioane de români! Se întâmplă astăzi!

Voucherul va fi emis pe suport electronic și va fi acordat la cererea beneficiarului sau a reprezentantului său legal, de către primăria de domiciliu.

Excepție de la această ultimă regulă se va face în cazul tinerilor care împlinesc vârsta de 14 ani, care vor primi voucherul la eliberarea actului de identitate.

Cursurile de prim-ajutor vor avea o durată de minimum trei ore şi vor conţine cel puţin elemente de suport vital de bază (recunoaşterea stopului cardiac, a accidentului vascular cerebral, a unui episod de epilepsie, compresiunile toracice, ventilaţia artificială, utilizarea defibrilatorului semiautomat extern, hemostază şi dezobstrucţia căilor aeriene etc.).

Cel puțin 50% din totalul cursului va fi reprezentată de exerciţii practice supravegheate, cu raport instructor/ cursant de maximum 1/10, pe manechine specializate (resuscitare cardio-pulmonară adult, dezobstrucţie adult, defibrilator pentru simulări).

Foto descriptiv

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3