New Profesional Consult 930 x 122

mioveni

BANI PENTRU UN NOU REACTOR NUCLEAR ÎN MIOVENI

Senatorul Şerban Valeca, preşedintele PSD Argeş, anunţă că a obţinut promisiunea reprezentanţilor Comisiei Europene în România ca, la următoarea rectificare a bugetului european, să fie alocate fonduri suplimentare pentru lucrările de cercetare şi proiectare la noul reactor ALFRED din Mioveni.

Citiți și: S-a întâmplat astăzi la Mioveni! Se schimbă totul!

Guvernul român şi-a arătat disponibilitatea, încă din 2011, pentru construirea pe teritoriul său a reactorului de demonstraţie răcit cu plumb, ALFRED. Fiind o tehnologie nouă, care nu există încă pe piaţă, o componentă esenţială a proiectului o constituie activitatea de cercetare, dezvoltare tehnologică, inovare şi demonstraţie.

Estimările preliminare pentru realizarea reactorului ALFRED la Mioveni se ridică la aproximativ un miliard de euro din care ţara-gazdă – Romania – suportă 20%, dar sumele sunt în negociere cu CE, convenindu-se ca schemele financiare să fie definite până la sfârşitul acestui an.

Citiți și: Accident grav, cu două mașini. O șoferiță de 25 de ani, rănită

Funcţionarea reactorului ALFRED la Mioveni presupune şi dezvoltarea de noi specializări universitare, în special la cele două universităţi suport – Universitatea Piteşti şi Universitatea Politehnică Bucureşti. Noul reactor va însemna şi încă 300 de angajaţi de specialitate la ICN şi se estimează că vor fi create alte 2.000 de locuri de muncă pe orizontală.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3