930 x122 grota rece

oprescu

E BETON! BARAJUL VIDRARU, GREU DE „UCIS”

Prefectul Mihai Oprescu şi colonelul Ion Popa, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, au prezentat astăzi harta cu potenţialele riscuri cu care se poate confrunta judeţul Argeş.

Citiți și: 188 milioane € pentru Vidraru

Pe lângă riscurile naturale (inundații, alunecări de teren, cutremure sau avalanșe), în Argeş există și riscuri tehnologice. Aici intră atât posibile accidente pe drumul național Transfăgărăşan, cât şi eventualele probleme generate de reactorul nuclear de la ICN Mioveni. „Vorbim despre un reactor de cercetare de 14 MW în sistem pulsatoriu. Pericolul este, totuşi, minim.”, a spus Ion Popa.

În ceea ce priveşte sistemul hidrografic, pericolul vine de la ipoteticele ruperi de baraje. Vidraru, Pecineagu şi Râuşor sunt cele mai mari. „Pericolul este atunci când barajul se rupe de-odată. Nu e cazul! Ca să se întâmple aşa ceva la Vidraru, de exemplu, ar trebui ca două sau chiar trei bombe ca la Hiroshima să lovească la baza acestuia.”, a precizat șeful ISU. Barajul de la Vidraru are o capacitate de înmagazinare de 450 de milioane de metri cubi de apă şi o suprafaţă de 870 de hectare.

Citiți și: Contract uriaș pentru Hidrocentrala Vidraru!

Alte posibile riscuri în judeţ sunt căderile de corpuri din atmosferă, muniţia neexplodată, epidemiile, riscurile biologice, poluările accidentale şi eşecul utilităţilor publice (de exemplu, accidente la reţelele de gaze sau de curent electric).

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90