pizzeria sapori  930 122

apa

Bătaie de joc! Apa, un lux în Argeș! Tânărul prefect desființează incompetența Primăriei

Bătaie de joc! Apa, un lux în Argeș! Tânărul prefect desființează incompetența Primăriei

Citiți și: E prăpăd! Incendiu puternic lângă Pitești

Prefectul Dragoș Predescu trage un semnal de alarmă: “Ping-pong cu apă în Dârmănești pe caniculă!”

Dragoș Predescu, prefectul județului Argeș, a făcut declarații incendiare despre situația dezastruoasă a alimentării cu apă în comuna Dârmănești, criticând dur autoritățile locale pentru incompetența și indiferența manifestată.

Citiți și: Alertă ANM: Val de caniculă, disconfort termic accentuat

Audiențe în teritoriu: Realitatea dureroasă a locuitorilor

În prima sa zi de audiențe în teritoriu, prefectul Dragoș Predescu s-a confruntat cu nemulțumirile cetățenilor din comuna Dârmănești.

Locuitorii satelor Negreni și Piscani se află într-o situație disperată: fără apă la robinet, în timp ce spălătoria din localitate funcționează fără probleme.

„Vă imaginați cum e să nu curgă apă la duș pe căldura asta? De asta spun că au avut parte oamenii din două sate ale comunei Dârmănești! De neacceptat!” a declarat prefectul, vizibil revoltat.

Disfuncționalități și indiferență

Sute de familii se confruntă cu dificultăți majore, fiind nevoite să cumpere apă îmbuteliată pentru consum și să se descurce cum pot pentru uz casnic.

Situația este agravată de calitatea proastă a apei și prețurile ridicate practicate de societatea Apă Canal Dârmănești 2024.

„Oamenii mi-au zis că s-a auzit că vine prefectul și așa a venit și apa! După ce am plecat, la 30 de minute, apa nu a mai ajuns în toate gospodăriile pentru că a scăzut debitul! Un ping-pong cu apă, cu măsuri nerespectate, când afară e căldură excesivă!” a spus Predescu.

Condiții inacceptabile

Locuitorii au raportat deteriorarea instalațiilor sanitare din cauza ruginii și mâlului din apă și au cerut verificări urgente la bazinul de apă și la societatea de apă locală.

Situația a fost cosmetizată temporar pentru vizita prefectului, dar realitatea a revenit rapid la normal după plecarea acestuia.

Măsuri urgente și apel la responsabilitate

Prefectul a promis monitorizarea strictă a situației din Dârmănești și a județului, fiind pregătit să convoace Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) pentru a asigura alimentarea cu apă a populației în cazuri de urgență.

„Dar, nu asta este normalitatea! Motiv pentru care transmit public reprezentanților autorității locale faptul că apa nu trebuie să fie motiv de dispute și că trebuie, le place ori ba, să colaborăm pentru binele oamenilor,” a subliniat prefectul.

Concluzie: O apă dezastruoasă în plin Cod Roșu

Într-o perioadă de caniculă extremă, sub cod roșu, nepăsarea și gestionarea defectuoasă a resurselor vitale de către autoritățile locale din Dârmănești sunt inacceptabile.

Prefectul Dragoș Predescu trage un semnal de alarmă, cerând implicare, responsabilitate și măsuri concrete pentru asigurarea unui trai decent al locuitorilor județului Argeș.

Bătaie de joc! Apa, un lux, în Argeș! Tânărul prefect desființează incompetența Primăriei

Kaia 555×222
570 X 90 CAPRA 3