ursi

Bucureştean aflat la plimbare la Vidraru, amendat fiindcă hrănea urşii

Jandarmii argeșeni din cadrul Postului Montan Arefu au fost sesizați ieri, prin apel 112, că în zona barajului Vidraru, cât și pe coborâre spre cetatea Poenari, se află mai mulți urși pe carosabil.

Citiți și: Argeş: A fost aprobat protestul privind problema urşilor

La ieșirea din primul tunel după baraj, jandarmii au constatat prezența unei ursoaice cu pui, dar și a unor turiști care hrăneau animalele din autoturism.

Animalele sălbatice au fost îndepărtate în mediul lor natural, iar șoferul autoturismului, un bărbat din municipiul București, a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 500 lei pentru „hrănirea animalelor sălbatice de către orice persoană fizică, cu excepția celor care au calitatea de administrator al fondului cinegetic’” conform art. 5 lit. t., din HCL Arefu nr. 21/2020.

Citiți și: Urşii au pus stăpânire pe judeţ. Autorităţile din Argeş, paralizate

Jandarmeria Argeș recomandă turiștilor care tranzitează sau campează în zonele frecventate de animale sălbatice, să evite contactul cu acestea și, mai ales să nu le hrănească.

[555x222px]Destinatia_Ideala_Toamna_ePitesti

Comentarii


Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441