Donaris 930 x 122

ursi

Bucureştean aflat la plimbare la Vidraru, amendat fiindcă hrănea urşii

Jandarmii argeșeni din cadrul Postului Montan Arefu au fost sesizați ieri, prin apel 112, că în zona barajului Vidraru, cât și pe coborâre spre cetatea Poenari, se află mai mulți urși pe carosabil.

Citiți și: Pericol de moarte! Atacurile urșilor, din ce în ce mai dese!

La ieșirea din primul tunel după baraj, jandarmii au constatat prezența unei ursoaice cu pui, dar și a unor turiști care hrăneau animalele din autoturism.

Animalele sălbatice au fost îndepărtate în mediul lor natural, iar șoferul autoturismului, un bărbat din municipiul București, a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 500 lei pentru „hrănirea animalelor sălbatice de către orice persoană fizică, cu excepția celor care au calitatea de administrator al fondului cinegetic’” conform art. 5 lit. t., din HCL Arefu nr. 21/2020.

Citiți și: Ursul a urmărit trei tineri din Argeș! Jandarmii argeșeni, intervenție contra cronometru.

Jandarmeria Argeș recomandă turiștilor care tranzitează sau campează în zonele frecventate de animale sălbatice, să evite contactul cu acestea și, mai ales să nu le hrănească.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3