930 x122 grota rece

cadastru

Cadastrarea gratuită se va face și pentru imobilele pentru care nu au fost emise încă titluri de proprietate

Cadastrarea gratuită se va face și pentru imobilele pentru care nu au fost emise încă titluri de proprietate

Citiți și: Servicii stomatologice gratuite!

Activitatea de cadastrare gratuită din cadrul Programului Național de Cadastru și Carte Funciară (PNCCF) va cuprinde, în viitorul apropiat, și clădirile sau terenurile pentru care nu au fost încă emise titluri de proprietate, potrivit unui proiect de ordin al Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI).

Proiectul de ordin urmărește introducerea și a imobilelor care nu au proprietar în programul de cadastrare gratuită. În lipsa acestei modificări, lucrările de realizare a planurilor parcelare sunt limitate doar la imobilele înscrise în titlurile de proprietate emise în baza legilor funciare.

Citiți și: Argeș. Master gratuit!

Mai exact, după ce va fi oficializat, proiectul de ordin va da posibilitatea ca și imobilele restituite din fostele zone cooperativizate, indiferent dacă pentru acestea au fost emise sau nu titluri de proprietate, sau pentru imobilele din zonele necooperativizate pentru care a fost înscris provizoriu dreptul de proprietate să poată fi înscrise, din oficiu, în cartea funciară.

De asemenea, și imobilele aflate pe parcelele de teren deja înscrise în cartea funciară vor beneficia de cadastrare gratuită dacă:

-au fost înscrise anterior planurilor parcelare recepționate în cartea funciară;

-sunt cuprinse în titlurile de proprietate emise înainte de recepționarea planului parcelar, dar neînscrise în cartea funciară;

-sunt cuprinse în titlurile de proprietate emise după recepționarea planului parcelar;

-sunt aflate la dispoziția comisiei locale de fond funciar etc.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90