930×122 CAPRA 5

caine

Câine de salvare montană, în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean!

Ion Sănduloiu, şeful Serviciului Public de Salvamont Argeş, şi-a făcut astăzi apariţia la conferinţa de presă a Consiliului Judeţean însoţit de câinele Helios, din rasa Border Collie, împreună cu care a obţinut recent, în Franţa, brevet de salvator din avalanşă.

Citiți și: Țineți cont de acest sfaturi! Riscul este unul major

„Sper să rămânem doar bine pregătiţi şi să nu fie nevoie de intervenţii. Vom încerca să implementăm acest sistem de brevetare şi în România, împreună cu Ministerul de Interne, pentru că sistemul francez este cel mai riguros şi cu cele mai bune rezultate”, a spus Ion Sănduloiu.

În ceea ce priveşte perioada sărbătorilor de iarnă, şeful Salvamontului a declarat că nu au fost probleme deosebite: „Am avut câţiva răniţi uşor, nişte grupuri de turişti care voiau să urce pe Moldoveanu, văzând că nu prea e zăpadă, şi un bărbat băut care s-a rătăcit în seara de Crăciun după ce a ieşit din cabana Voina ca să ia lemne. În rest, a fost linişte”.

Citiți și: Argeș. Salvamontiștii se revoltă!

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90