New Profesional Consult 930 x 122

aro

ARO RENAȘTE! (SUPER GALERIE FOTO)

Au trecut deja ani buni de când uzina ARO din Câmpulung Muscel s-a închis. Spre deosebire de Automobile Dacia din Mioveni, pentru uzina musceleană statul român nu a găsit un proprietar serios, care să o facă să reziste și să se dezvolte și în economia de piață.

Citiți și: Argeș. Un șofer aproape de comă alcoolică a făcut dezastru pe drum

Perioada de glorie a uzinei, uzină în care prima mașină ARO a fost fabricată în anul 1957, s-a consumat în timpul regimului comunist. ARO a avut un mare succes nu doar în România, ci și peste hotare. Zeci de ani la rând ARO a exportat în nu mai puțin de 110 țări. Fabrica a murit după ce, în anul 2003, a fost privatizată, vândută pe nimic de Guvernul Năstase. Nimeni nu a plătit pentru dispariția acestui brand românesc, nimeni nu a înfundat pușcăria pentru marele jaf. La un moment dat s-a spus că Direcția Națională Anticorupție va ancheta falimentul uzinei. S-a spus… Cel puțin deocamdată, nicio veste de la DNA în acest sens.

Până una alta, ARO renaște doar în imaginația unor pasionați de automobilism care și-ar dori, ca multe alte milioane de români, ca uzina, cândva, cumva, să fie din nou pusă pe picioare. Cea mai recentă încercare de a remodela bătrânul ARO am găsit-o pe pagina de socializare Trei Dstudiomax Puiu. Un designer web din Ardeal propune conceptul SUV ARO Carpatic.

Citiți și: Încă un accident! O femeie este rănită, trei mașini – lovite!

Există și o variantă militară a modelului.

Vă amintim că în urmă cu aproape un an mai mulţi studenţi de la Universitatea Tehnică din Iaşi chiar au realizat o versiune modernă a celebrului vehicul de teren ARO. Detalii, aici: http://epitesti.ro/caleidoscop/auto/va-place-aro-a-renascut-in-iasi/. Din păcate, ideea ca o astfel de mașină ARO să fie iar fabricată în serie este la această oră o amară utopie. Însă, cândva, cumva, poate că ARO va renaște cu adevărat, și pe banda de producție, nu doar în imaginația unor români inventivi… (Sursă foto: Trei Dstudiomax Puiu)

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3