930×122 CAPRA 5

consiliul judetean arges

ELISABETA BOSTAN, FILM ÎN PREMIERĂ ÎN LEREȘTI

Elisabeta Bostan, film în premieră în Lerești. Ateneul „Sarmiza Bilcescu-Alimănișteanu” din comuna argeșeană Lerești a devenit ieri centrul cultural al Muscelului, găzduind premiera filmului „Ajunul sărbătorilor în Lerești”, realizat de Elisabeta Bostan.

Citiți și: De Ziua Unirii, Liviu Dragnea „a venit” la Pitești!

Au fost prezenți, alături de protagoniștii acestui film – lereștenii – personalități muscelene, administrația comunei (primarul, viceprimarul și consilieri locali), președintele Consiliului Județean Argeș și reprezentanții Dacin Sara (Drepturi de Autor în Cinematografie și Audiovizual – Societatea Autorilor Români din Audiovizual), precum și alte personalități ale cinematografiei românești.

Regizor, scenarist și producător, Elisabeta Bostan (87 de ani) este una dintre emblemele filmului românesc pentru copii şi mentorul câtorva zeci de generaţii de regizori români. A ales Lereștiul și Muscelul pentru autenticitatea și frumusețea locurilor, a tradițiilor și a oamenilor, aici luând ființă și primul club de film dedicat copiilor, idee cuprinsă și în cadrul proiectului ”Respect pentru valorile naționale”.

Citiți și: Premieră în Argeș! Se va face un lucru incredibil

După premiera filmului despre tradițiile sărbătorilor de iarnă muscelene, președintele Dan Manu i-a oferit Elisabetei Bostan o plachetă de excelență pentru contribuția majoră la crearea și dezvoltarea filmului pentru copii și tineret, precum și pentru promovarea celei de-a șaptea arte în rândurile tinerelor generații și a cinematografiei românești la nivel mondial.

Printre altele, Elisabeta Bostan a regizat filmul artistic “Veronica” (1972) și serialul tv “Fram” (1983), care s-au bucurat de un mare succes.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3