NOR CURIER 930X122

film

FILM SENZAȚIONAL LA FOSTA PUȘCĂRIE COMUNISTĂ DIN PITEȘTI

La sfârșitul acestei săptămâni fosta închisoare comunistă din Pitești va fi gazda unui eveniment deosebit.

Citiți și: Este haos pe Drumul Expres! Sute de mașini blocate în trafic, acum!

Sâmbătă, 16 mai, în cadrul programului național Noaptea Muzeelor, la fostul penitenciar de detenție politică din Nord, de pe strada Negru Vodă, nr. 30, va avea loc proiecția filmului „Binecuvântată fii, închisoare!”, un film în regia lui Nicolae Mărgineanu.

Proiecția va începe la ora 19 și se va desfășura în aer liber, dacă vremea o va permite, în curtea fostei pușcării comuniste. La eveniment va participa și doctorul Galina Răduleanu, o doamnă în vârstă de peste 80 de ani, care a fost închisă între anii 1960 și 1964 și care va vorbi despre suferințele femeilor-deținut politic din perioada începutului de regim comunist în România.

Citiți și: Accident devastator, azi-noapte, în Centrul Piteștiului

„Binecuvântată fii, închisoare!” este primul film românesc care arată chinurile si umilințele la care au fost supuse deținutele politic (femei) din închisorile comuniste din România. Regizorul Nicolae Mărgineanu, al cărui tată a fost închis 16 ani în temnițele comuniste, afirmă: „Binecuvântată fii, închisoare!” a fost o datorie morală, un film închinat acestor oameni care au suferit atât de mult. Mă bucur că am reușit să-l fac și îl consider filmul cel mai important din cariera mea.”

Evenimentul este organizat de Fundația Sfinții Închisorii. Piteștenii sunt invitați să participe în număr mare, intrarea pentru public fiind liberă.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3