New Profesional Consult 930 x 122

    Filme canadiene

    Am văzut două filme canadiene care mi-au consolidat o anumită părere subiectivă probabil că dacă te uiţi la aceste filme rămâi cu impresia că în Canada trăiesc doar dezaxaţi sexuali şi nebuni periculoşi. Totuşi dacă mă iau după numeroşii colegi şi amici emigraţi în această ţară mare şi generoasă acolo domneşte liniştea şi normalitatea.

    Small Town Murder Songs

    alt Acest film a fost prezentat în premieră la TIFF. Acţiunea se petrece într-o mică localitate populată de sectanţii amish ce vorbesc o dialect germano-olandez, sunt excelenţi agricultori care folosesc metodele agriculturii secolului XVIII, deci sunt un fel de protocronişti bio organici şi nu folosesc decât calul ca mijoc de tracţiune. Vă mărturisesc faptul că de abia după vreo treime din film am realizat că filmul se petrece în Canada, poliţistul avea o şapcă mai deosebită, dar am văzut pe petliţe coroana şi mi-am dat seama că localizarea este canadiană. Pentru că în pofida multora, inclusiv cetăţeni canadieni, aceştia aparţin unei monarhii, şeful statului fiind regina Marii Britanii.

    Poliţistul cu pricina are nişte puternice frământări religioase şi descoperă cadavrul unei tinere. Această este identificată ca stripteuză şi cel bănuit de moartea ei este amantul rufos al fostei concubine a poliţistului. Filmul este presărat cu citate biblice, dar asta nu-l face mai puţin plicticos.

     

     

     

     

     

     

     

     

    Good Neighbors

    alt Acest film se petrece în Montreal într-un mediu vorbitor de engleză. Are loc referendumul care doreşte separarea Quebecului, dar evident fără succes. Într-o clădire tocmai se mută un tânăr profesor care locuise în China. Aici mai locuiesc un alt tânăr imobilizat într-un cărucior în urma unui accident auto, o tânără chelneriţă iubitoare şi posesoare de pisici şi o quebecoasă de expresie franceză, isterică şi agresiv antianglofonă.

    În oraş au loc crimele unui obsedat sexual şi toţi sunt preocupaţi de subiect.  Aşa că tânărul profesor o însoţeşte seara pe chelneriţă acasă şi se înamorează de ea. Quebecoasa isterică urăşte pisicile chelneriţei şi le otrăveşte. Chelneriţa se decide să o omoare pe isterică. În acest scop se culcă cu profesorul şi reţine prezervativul cu sperma acestuia.  Pătrunde în casa istericei şi o omoară tăindu-i gâtul ca apoi să o agreseze sexual cu un vibrator pe care a pus sperma profesorului.

    Obsedatul sexual este chiar imobilizatul în cărucior care putea să meargă şi din când în când făcea escapade în oraş ucigând câte o tânără. Chiar în noaptea crimei profesorul îl vede pe imobilizat circulând bine mersi pe picioarele lui şi crede că el este criminalul istericei. Ca sî-l dea în vileag vorbeşte cu chelneriţa criminală ca să-i întindă obsedatului o cursă. Pe de altă parte obsedatul imobilizat aranjează cu chelneriţa uciderea profesorului. Acesta anunţase în prealabil poliţia. Obsedatul se urcă pe scara de incendiu să pătrundă în casa profesorului, prin gemul lăsat deschis de chelneriţă, dar îl găseşte pe acesta pregătit, are loc o luptă şi obsedatul este azvârlit de pe scara de incendiu şi obsedatul moare, profesorul devenind criminal în legitimă apărare.

    Cred că v-a plăcut subiectul?

    555 X 222 POSADA 2

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 POSADA 3