Donaris 930 x 122

cinematograf

camera_film

PĂCAT! CINEMATOGRAF DIN PITEȘTI, ÎNCHIS

Cinematograf din Pitești, închis. Cinematograful „Sebastian Papaiani” (fostul „Modern”) din centrul Piteștiului se va închide astăzi. Conducerea Regiei Autonome de Distribuţie şi Exploatare a Filmelor România Film (RADEF) precizează că este vorba despre o închidere temporară, doar pe perioada iernii. Sala ar urma să fie redeschisă pe 17 martie 2017.

Citiți și: Intervenție surprinzătoare la grădiniță, în Pitești

Motivul invocat: probleme financiare, care fac imposibilă acoperirea cheltuielilor în timpul sezonului rece. Vânzările de bilete nu ar acoperi costurile, iar cinematograful nu ar înregistra profit. Angajații vor fi trimiși în șomaj tehnic.

Șefii RADEF spun că situația poate fi redresată. Tare ne este teamă, însă, ca nu cumva închiderea, anunțată acum ca fiind temporară, să nu devină definitivă. Ca și în cazul altor două vechi cinematografe din Pitești, „Dacia” și „Lumina”, închise definitiv cu ani în urmă.

Citiți și: Pitești. N-ai să crezi așa ceva! Pentru ce s-au dat amenzi în localuri

Alături de cinematograful „Sebastian Papaiani” vor mai fi închise (tot temporar, potrivit sursei citate) cinematografele „Modern” din Craiova, „Republica” din Iaşi, „Dacia” din Baia Mare şi „Central” din Brăila.

Până în anul 1990 RADEF avea în întreaga țară 600 de cinematografe. În prezent mai sunt doar 14 funcţionale, dintre care numai 5 pe profit.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90